Pegida nu este extremă dreapta – a decis universitatea din Gotingen

Mai precis Institutul pentru studii democratice al acesteia care a constatat că dintre simpatizanţii ei: 44,8 % votează Alternativa pentru Germania, un partid eurosceptic, favorabil UE, dar care se opune monedei euro, conservator şi adept al unei economii liberale, asemănător cu republicanii americani, foarte departe de extrema dreaptă;           28,5 % votează CDU/CSU  cele două principale partide conservatoare germane;    35 % au o diplomă universitară şi doar 0,6 % nu au nicio diplomă;   numai 7,1 % sunt muncitori;    37,3 % au statut de salariat de independent;   77 % au în acest moment un loc de muncă;   9,2 % sunt pensionari.Media, care o califică pe PEGIDA drept neo-nazistă, sunt aceleaşi care au negat imigraţia ca fiind o fantasmă xenofobă, pe urmă au venit cu elogii pentru traiul în comun, iar astăzi afirmă că populaţiile trebuie să accepte faptul că Europa a devenit multiculturală.

În imaginea de mai sus se poate vedea, la o manifestare PEGIDA un steag israelian, dovadă a „nazismului” acestei mişcări. Imaginaţi-vă un astfel de steag la manifestaţiile Frontului stângii şi verzilor de la Paris la care se urla „moarte evreilor”.

Opozanţii şi contramanifesatanţii PEGIDA aparţin violentei extreme stângi şi verzilor care se declară antifascişti şi adversarii democraţiei directe.  Cerecetările grupului condus de profesorul de ştiinţe politice  Franz Walterau au mai stabilit şi că 58 % dintre contramanifestanţii PEGIDA nu au copii. Mai mult la Jean-Patrick Grumberg pour Dreuz.info.

 
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s