Războiul Facebook cu libertatea de exprimare

În urmă cu câteva săptămâni FB a fost prinsă ( when caught ) că permitea mesaje anti-Israel, dar le ştergea pe cele anti-palestiniene.

În septembrie, Merkel s-a întâlnit cu Zuckerberg în New York la o un summit ONU şi i-a cerut să oprească postările anti-imigraţie. MZ a răspuns afirmativ. Din nefericire pentru ei, microfonul lui Merkel era încă pornit şi discuţia a fost auzită şi înregistrată.

Luna trecută FB a lansat „Initiative for civil courage online,” pentru a îndepărta „discursul urii”de pe FB, cu un accent special pe Germania!!! La lansarea noii iniţiative, Sheryl Sandberg (FB) a explicat că „discursul urii nu are ce căuta în societatea noastră, nici chiar pe internet…. iar FB nu este un loc pentru diseminarea discursului urii şi incitării la violenţă”.

Îngrijorător este faptul că FB scoate acum postări despre care toată lumea poate fi de acord că sunt „rasiste” împreună cu altele despre care doar cineva de la FB a decis că sunt „rasiste”. Mai ales că, în ultima vreme, discursul catalogat ca rasist pare să includă orice critică la adresa politicii de imigraţie catastrofală din UE.

Atunci când a decis că comentariu „xenofob” ca reacţie la criză este de asemenea „rasist” FB i-a etichetat pe majoritatea europenilor, care critică actuala politică de imigraţie, ca „rasisşti”.

Cuvântul este una dintre cele mai bune căi pentru ca oamenii să-şi expime sentimenetele şi frustările, în loc de a deveni violenţi. Dacă această posibilitate este interzisă, ceea ce rămâne este violenţa. Pentru că interdicţia de a vorbi nu se poate întinde şi asupra gândurilor. iar acestea păstrate doar în interior capătă un potenţial exploziv.

Realitatea sinistră a unei societăţi în care exprimarea opiniei majoritare a devenit o infracţiune a cuprins deja Europa. În acest amestec toxic FB joacă acum rolul său.Capacul a fost pus pe oala de presiune în chiar momentul în care este aprins şi focul. O adevărată „iniţiativă pentru curaj” le-ar putea explica lui Merkel şi lui Zuckerberg faptul că politica lor poate avea un singur rezultat posibil.

Întregul text al lui Douglas Murray pe Gatestone Institute.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s