Europa de Est se răzvrăteşte împotriva lui Merkel

Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia au ajuns la o confruntare deschisă cu cancelarul Angela Merkel asupra politicii privind refugiaţii. Potrivit informaţiilor Der Spiegel, cele patru ţări UE doresc să blocheze ruta balcanică.

La o reuniune care va avea loc luni, ţările Grupului de la Vişegrad – Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia – doresc să stabilească cum pot ajuta Macedonia care intenţionează să închidă graniţa cu Grecia. Scopul: cele patru ţări est-europene au în plan o blocare a rutei balcanice pentru refugiaţi.

„Atât timp cât lipseşte o strategie europeană, este legitim ca statele de pe ruta balcanică să-şi protejeze graniţele”, a declarat, pentru Der Spiegel, ministrul slovac de externe, Miroslav Lajčák, adăugând că membrele Grupului de la Vişegrad vor ajuta aceste ţări în demersul lor. Mai mult aici.

Anunțuri

3 comentarii

  1. România nu mai e condusă de-ai noștri stați relax ,noi nu contăm niciodată, dacă am contat ca poziție am fost doar când am plătit datoriile pe vremea lui Ceaușescu și a avut o poziție verticală în fața lor, când sa spus odată,, pe aici nu se trece,, acum suntem ce vor ei ,cum vor și cât vor

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s