Partidele de dreapta din Germania primesc un ajutor neaşteptat de la imigranţii mai vechi

Ziarul Frankfurter Allgemeine a constatat că în Germania o parte dintre imigranţii turci, şi mulţi dintre imigranţii est-europeni, dacă nu sunt chiar ostili, atunci măcar sunt îngrijoraţi în legătură cu refugiaţii. Internetul este plin de postări în care persoane cu nume şi aspect turcesc sunt de părere că Merkel a greşit, că refugiaţii primiţi în număr atât de mare periclitează Germania şi sunt îngrijoraţi că vor vedea producându-se şi aici o islamizare radicală.

Un sondaj din octombrie 2015 arăta că 40 % dintre imigranţii mai vechi cred că Germania ar trebui să primească mai puţini refugiaţi, iar 24 % că nu ar trebui să mai primească de loc. La acel moment, cifrele  nu erau mult diferite cele referitoare la reacţiile germanilor înşişi. Şi, ca şi în rândul acestora, sentimentele împotriva refugiaţilor au fost amplificate după noaptea anului nou.

Paginile de FB ale partidelor anti-sistem cum este Alternativa pentru Germania primesc zilnic astfel de postări de la persoane cu oraşe de reşedinţă Ankara şi Istanbul, sau Munchen şi Berlin. Un bărbat care are ca poză de profil el cu un steag turcesc scrie pe pagina ApG că migratorii recenţi sunt „paraziţi antisociali care iau ceea ce îşi doresc cu forţa”.

„Merkel nu va mai primi votul meu. Ea este responsabilă pentru faptul că nu te mai poţi simţi sigur aici.” spune un tânăr care nu vrea ca numele să-i apară în ziar. Doctorul Krefeld  Gürol Salk din Krefeld se teme că va vedea repetată islamizarea din Turcia. El  nu crede că integrarea „refugiaţilor needucaţi”. Pentru el lucrurile sunt clare: „Vreau să stau cici, nu vreau să emigrez din nou şi să o iau de la capăt, deci nu vreau ca Germania să se schimbe”. La următoarele alegeri va vota cu Alternativa pentru Germania.

Un sirian mai vechi spune că printre refugiaţi sunt mulţi sirieni falşi „care au venit aici şi au deodată mai multe drepturi decât noi cei suntem aici de decenii.”

Stagiara de 19 ani Sinem Yaman vorbeşte despre „malaise” (neliniştea, proasta dispoziţie) pe care o simte faţă de numărul tot mai mare de refugiaţi. Se teme de ISIS şi de faptul că printre refugiaţi pot fi simpatizanţi ai acestuia. In trenuri şi autobuze este hărţuită adesea de „tineri care vorbesc tare şi care arată a arabi” şi asta nu de la anul nou ci de „un an sau doi deja”. Mai multe aici.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s