Bisericile din Germania între iubirea pentru islam şi recunoaşterea căsătoriilor homosexuale

Frauke Petry, liderul Alternativei pentru Germania, partid eurosceptic şi pentru reglementarea migraţiei la dimensiuni sustenabile, i-a  criticat aspru pe preoţii germani care par mai interesaţi de islam decât de creştini.Petry a spus:

Cred că este o iluzie. Dacă conducătorii bisericii ar fi cu adevărat preocupaţi de consecinţele deplasării migratorilor, atunci ei ar auzi strigătele fraţilor lor creştini din Orientul Mijlociu. Vedem că, în multe ţări musulmane, viaţa din acest moment a creştinilor este foarte dificilă. În multe locuri ei sunt persecutaţi.

Nu numai că cardinalii şi episcopii au eşuat cu creştinii din Orientul Mijlociu şi Africa, dar ei au făcut acelaşi lucru şi cu cei din Europa. Ştiu despre refugiaţii creştini care au ajuns în centrele de primire din Germania sperând să scape de ameninţări. Nu au reuşit. Acestea i-au însoţit în noile lor cămine.

Mai multe aici.

Reamintim că, dacă Biserica Catolică din Germania nu a dat semne de interes faţă de creştinii ucişi sau alungaţi din căminele lor, şi a îmbrăţişat, probabil după modelul Papei Francisc, cauza refugiaţilor, bisericile evanghelice au recunoscut, sau sunt pe cale să recunoască, căsătoria homosexuală.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s