Enervat de declaraţiile anti-imigrare ale lui Trump, papa Francisc îşi dă socialismul de gol

Diavolul are obiceiul de a se ascunde în detalii. Iar detaliile, te pot da de gol şi îţi pot răsturna declaraţiile oficiale. Este cunoscută poziţia de „ospitalitate creştină” a Sfântului Părinte faţă de migratorii, care ameninţă să şteargă catolicismul, cât mai este el, de pe faţa Europei de Vest. Dar ea putea fi interpretată mai mult ca o poziţionare formală, o declaraţie politică. Virulenţa şi judecata, nepotrivite pentru  o atitudine creştină,  vădite de reacţia sa faţă de declaraţiile lui D. Trump dezvăluie adevărata faţă a papei cu privire la criza Europei migratorizate.

Joi, pe când se întorcea din Mexic,  conform cu Reuters. Francisc a spus că o persoană care se gândeşte numai la cum să ridice ziduri, oriunde ar fi ele, şi nu să construiască poduri, nu este un creştin. Această poziţie nu poate fi găsită în evanghelii.

Trump nu a întârziat să-i răspundă: Pentru un lider religios, este ruşinos a pune la îndoială credinţa unei persoane. Sunt mândru că sunt un creştin şi, ca preşedinte, nu voi permite ca creştinătatea să fie atacată şi slăbită. (Ceea ce, vrea el zică, nu face papa.)  Îl folosesc pe papă ca pe o marionetă şi ar trebui să le fie ruşine că o fac, mai ales acum când atâtea vieţi sunt implicate şi când imigraţia ilegală este atât de amplă.

De asemenea, Trtump a adăugat că papa ar trebui să-şi dorescă ca el să fie viitorul prşedinte al SUA, căci numai astfel va fi zdrobit Statul Islamic şi acesta nu va putea lua cu asalt Vaticanul, supremul lor trofeu.

Iritarea papei  ar putea fi pusă pe faptul că Trump s-a referit la construirea unui zid la graniţa cu Mexicul, dar reala, uriaşa criză a migraţiei este, totuşi, cea a migraţiei musulmanilor, pe care Trump a catalogat-o ca atare, ceea ce Francisc nu putea să nu înţeleagă.

Mai multe aici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s