Austria faultează Germania în criza migratorilor

Cu decizia de a limita la 80/zi cererile de azil pe care le primeşte şi la 3200/zi numărul migratorilor care pot trece prin Austria dacă cer azil în alt stat, Austria pune presiune şi mai mare pe cancelarul Merkel, ale cărei promisiuni de a „subţia” fluxul de migratori are tot mai mici şanse de reuşită.Austria este printre statele UE aflate cel mai mult sub presiune şi am atins punctul de cedare a spus Johanna Mikl-Leitner, ministru de interne. E la mintea cocoşului să vrem să ne securizăm propriile graniţe dat fiind faptul că nu există nicio soluţie europeană.

Având în vedere faptul că controlul frontierelor este o temă la zi în tot mai multe state, cancelarul austriac Werner Faymann spune că se aşteaptă ca Grmania să urmeze în curând exemplul Austriei de reducere a numărului de solicitanţi de azil care vor putea intra în ţară.

Acordul dintre UE şi Turcia, pentru care insistă Germania, cea care a şi purtat negocierile, are tot mai multe critici şi tot mai puţină susţinere. Argumentele sunt clare şi logice. Nu este o soluţie să fie transformată Turcia într-o închisoare a refugiaţilor administrată de Erdogan, care poate şantaja Europa având cheia închisorii în buzunarul său – spune Sahra Wagenknecht co-preşedinte al partidului de stânga Die Linke.

Reamintim că Turcia a primit deja anul trecut 3 miliarde euro şi insistă că are nevoie de 10 miliarde pentru a se ocupa de refugiaţi.

Mai multe aici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s