Sir Paul Collier: Invitaţia Angelei Merkel către migatori, „o greşeală colosală”

Economist mondial de top, profesor la Oxford, fost director al Development Research Group al Băncii Mondiale, Sir Collier a criticat dur politica cancelarului german într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. El a amintit că, înainte de a dori să devină o „sfântă”, în 2010, Merkel a avut un discurs în care a criticat convceptul multicultural afirmând: Ne-am păcălit o vreme spunându-ne: Ei nu vor rămâne, după un timp vor pleca, dar iată că nu aceasta este realitatea. Tot ea a dăugat că încercarea de a construi o societate multiculturală a eşuat, a eşuat îngrozitor.

Nu-mi dau seama ce trebuie să se fi schimbat între timp – se întreabă Sir Collier, care afirmă că invitaţia cancelarului a fost ca joaca de-a ruleta rusească. Din nefericire glonţul a fost în dreptul ţevii.

El afirmă că una dintre cele mai puternice tendinţe ale oamenilor care fug din zone de război este aceea de a se grupa în comunităţi omogene ceeca ce face asimilarea lor foarte grea, dacă nu imposibilă. De asemenea, a spus, el istoria recentă a arătat cât de greu este să asimilezi mase mari de oameni, mai ales că Germania nu a fost niciodată  bună la integrarea migratorilor. Migratorilor turci le-a luat foarte mult timp până s-au integrat în societatea principală….  Am impresia că discursul public în Germania merge cam aşa: Sfânta Merkel împotriva rasiştilor. Cred că este calomniator. Există motive solide pentru a fi sceptic.

Mai multe aici.

 

 

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s