Slovenia a desfăşurat armata la graniţa cu Croaţia pentru prinderea migratorilor

Armata slovenă a fost desfăşurată pe graniţa cu Croaţia pentru a ajuta poliţia în administrarea fluxului de migratori, ca urmare a unei decizii a parlamentului sloven de luni.

Conform premierului sloven, Miro Cerar, votul a fost o mişcare naturală determinată de circumstanţe. Armata nu va acţiona cu armament, ci numai va ajuta poliţia să-şi îndeplinească sarcinile, adică să-i prindă pe migratorii clandestini, să-i predea poliţiei şi aceasta Croaţiei.

Dar armata este autorizată să folosească forţa în caz de urgenţă pentru asigurarea securităţii cetăţenilor, a mai spus Cerar.

De la jumătatea lui octombie 2015 peste 470.000 de migratori au trecut prin Slovenia spre Austria. Restricţiile recente ale acesteia din urmă silesc şi statul sloven să acţioneze în consecinţă.

Doar de sâmbătă, când Ungaria a închis graniţa sa cu Croaţia, în Slovenia au ajuns 19.460 de migratori. În fiecare zi, pe plajele Europene ajung cel puţin 9000 de migratori, ceea ce urcă deja numărul celor sosiţi anul acesta spre 600.000 de oameni. Şi primăvara nu a început încă.

Mai multe aici.            şi aici.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s