Polonia şi Ungaria răspund la şantajul Italiei cu un singur deget

În urmă cu o săptămână, primul ministru italian, Matteo Renzi, a propus ca UE să blocheze toate fondurile către statele membre, care nu doresc să accepte relocarea migratorilor, făcând referire, în special, la Polonia şi Ungaria, state care şi-au exprimat deja opoziţia la schema UE.Ministrul de externe polonez, Witold Waszczykowski a răspuns printr-un interviu radio în care l-a atacat pe Matteo Renzi pentru ceea ce el a numit un şantaj. Waszczykowski a mai spus că Fondurile structurale europene sunt parte a tratatelor UE şi că deci Renzi nu se poate atinge de ele. … Problema migratorilor şi refugiaţilor nu are nimic a face cu politicile europene, este un prerogativ de securitate naţională . Şi a mai adăugat că probabil Renzi nu ştie că Polonia este deja casă pentru 1 milon de ucraineeni.

Ungaria a susţinut şi ea poziţia Poloniei prin glasul secretarului de stat pentru diplomaţie publică şi relaţii, Zoltan Kovacs, care a spus că ameninţarea lui Renzi poate să fie clasificată ca şantaj politic.

Pe de altă parte, Ungaria a anunţat că a crescut producţia de sârmă ghimpată, piloni şi alte materiale necesare pentru a construi garduri de graniţă destinate opririi migratorilor.

Anul trecut, Ungaria a vândut Sloveniei 24.000 de colaci de sârmă ghimpată, 16.000 de piloni pentru gard şi 48.000 de scoabe şi a donat 100 km de sârmă ghimpată, o sonetă şi alte echipamente Macedoniei.

Mai multe pe breitbart.com.

 

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s