O nouă tulpină, extrem de rezistentă, a virusului HIV a fost depistată la un homosexual american

Se știe că virusul HIV s-a răspîndit inițial în cadrul comunităților homosexuale la începutul anilor 1980. După cîțiva ani virusul a fost depistat și la femei care l-au contractat de la parteneri de-ai lor pe cale sexuală.

De atunci s-au schimbat multe, în prezent SIDA, boala provocată de virusul HIV, poate fi ținută sub control dar virusul HIV nu poate fi complet eliminat din organism. Pentru aceasta pacientul trebuie să ia în fiecare zi un cocktail de medicamente antiretrovirale cu scopul de a ține sub control cantitatea de virus HIV din organism.

Ulterior au apărut așa numitele medicamente PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) adică un cocktail de medicamente antiretrovirale care trebuie luate zilnic pentru a preveni contractarea virusului HIV. La vremea respectivă doctorul Robert M. Grant, profesor la Universitatea din San Francisco, California și lider al echipei care a dezvoltat aceste noi medicamente spunea “cred ca homosexualii vor aprecia simțămîntul de a se simți în siguranță în timpul sexului și sînt recunoscător că PrEP contribuie la acest lucru.

Mai multe aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s