Se știe că virusul HIV s-a răspîndit inițial în cadrul comunităților homosexuale la începutul anilor 1980. După cîțiva ani virusul a fost depistat și la femei care l-au contractat de la parteneri de-ai lor pe cale sexuală.

De atunci s-au schimbat multe, în prezent SIDA, boala provocată de virusul HIV, poate fi ținută sub control dar virusul HIV nu poate fi complet eliminat din organism. Pentru aceasta pacientul trebuie să ia în fiecare zi un cocktail de medicamente antiretrovirale cu scopul de a ține sub control cantitatea de virus HIV din organism.

Ulterior au apărut așa numitele medicamente PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) adică un cocktail de medicamente antiretrovirale care trebuie luate zilnic pentru a preveni contractarea virusului HIV. La vremea respectivă doctorul Robert M. Grant, profesor la Universitatea din San Francisco, California și lider al echipei care a dezvoltat aceste noi medicamente spunea “cred ca homosexualii vor aprecia simțămîntul de a se simți în siguranță în timpul sexului și sînt recunoscător că PrEP contribuie la acest lucru.

Mai multe aici.

Anunțuri