Un pakistanez şi-a omorât surorile din motive de „onoarea familiei”. Cu cinci ani în urmă, din acelaşi motiv, îşi ucisese mama

Cele două surori ale lui Muhammad Asif, Fozia Bibi, 22 de ani, şi Suriya Bibi, 24 de ani, au fost împuşcate de fratele lor pentru că acestuia nu-i plăcea cum trăiau acestea, felul lor de a fi şi modul de viaţă, explică ofiţerul de poliţie Tariq Mehmood.Poliţia a anunţat că el şi-a omorât şi mama cu cinci ani în urmă, dar că fusese eliberat după ce familia îl iertase – există o prevedere în lege care permite acest lucru – şi după „plata unor bani pentru sânge”.

Incidentul recent face parte din ceea ce s-ar putea numi o epidemie în Pakistan, anual fiind omorâte între 500 şi 1000 de femei din motive de onoare.

Într-un alt indident recent, un bărbat numit Rehmat şi-a împuşcat fiica de 18 ani pentru că ea plecase de acasă fără permisiunea lui. Poliţia declară că a făcut-o tot pentru onoarea familiei sale.

Duminica trecută, regizorul de film pakistanez Sharmeen Obaid-Chinoy aştigat un Oscar pentru un documentar despre o fată care a supravieţuit unei asfel de execuţii.

Luni, 29.02.2016, doi fraţi au fost condamnaţi la moarte pentru omorârea în 2009 a surorii şi soţului acesteia pentru că se căstoriseră fără consimţământul familiei.

În mai 2014, aproape 20 de persoane din familie Parveen, inclusiv tatăl şi fratele, au omorât cu pietre şi cărămizi o femeie însărcinată pentru că se măritase cu bărbatul pe care îl iubea.

Mai multe aici.

 

 

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s