Creşterea electorală ieşită din comun a „Alternativei pentru Germania” înspăimântă partidele mainstream şi dă coşmaruri socialiştilor

Alegerile locale din statul Hesse arată că Alternativa pentru Germania a făcut progrese spectaculoase, ajungând pe locul trei, după CDU şi SPD,  cu 13,2 % din voturi şi trimiţând verzii pe locul patru. În timp ce politicienii coaliţiei se declară înspăimântaţi (???) de această perspectivă, şeful local al Alternativei spune că se aştepta la un rezultat cu două cifre şi că partidul lui nu va intra în negocieri de coaliţie cu niciunul din cele două partide principale căci, pentru un partid tânăr ca AFD, este mai bine să fie o voce în opoziţie.

Prezenţa la vot a fost de numai 48 %, adică foarte joasă, ceea ce este un alt semnal al efectului  crizei migratorilor ce pare fără sfârşit.

AFD party chairman Frauke Petry provoked outrage weeks ago for her comments on illegal asylum seekers

Preşedinta AFD, Frauke Petry (în imagine), a provocat o ridicolă şi ipocrită indignare cu câteva săptămâni în urmă când a vorbit despre apărarea frontierelor cu armata, aşa cum este normal pentru orice stat, atât timp cât el există şi, deci, are frontiere şi armată.

Chiar dacă AFD-ul nu se rezumă la refuzul migraţiei de masă, evenimentele migratorii de anul trecut, cele de la Koln de Anul nou, violurile, jafurile, tâlhăriile şi crimele din ultimele uni au sporit vizibilitatea şi opţiunea pentru acest partid de la 1-2 % la începutul toamnei, la circa 12-13 % în prezent.

Alegerile de duminica viitoare, din statele Baden-Wuertemmberg, Rhineland-Palatinate şi Saxony-Anhalt vor putea arăta pentru prima dată cât de mult este dna Merkel în contratimp cu alegătorii.

The New Year's Eve attacks in Cologne have had a dramatic effect on the countryGETTY

Dacă va fi un dezastru electoral, atunci vor veni şi acuzaţiile că ea şi-a subminat propriul partid. În bătălia electorală actuală, toate celelalte teme sunt fără interes, spun observatorii, astfel că parlamentele acestor state pot să fie câştigate sau pierdute doar pe tema refugiaţilor.

Mai multe aici.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s