Regina preferă ieşirea din UE

Regina Marii Britanii  fost întotdeauna sceptică în ceea ce priveşte UE, preferând ca MB să funcţioneze în cadrul Commonwealth-ului – afirmă, pe site-ul guvernului, un articol semnat de istoricul D.R. Thorpe, de la Oxford.Relaţia reginei cu Edward Heath (cel care a băgat MB în UE,n.n.) nu a fost întotdeauna una comodă, căci viziunea atuia asupra lumii era puternic  diferită de cea a reginei. … Integrarea europeană făcea parte din viziunea lui Heath. În acelaşi timp, regina vedea rolul său ca şef al Commonweath-ului ca fiind de cea mai înaltă importanţă.

Dezvăluirile au ieşit pe piaţă după furtuna politică stârnită în această săptămână de ştirea adusă de The Sun cum că regina ar susţine ieşirea din UE.

Chiar dacă casa regală susţine într-un comunicat neutralitatea reginei, The Sun îşi apără dezvăluirile cu articolul lui Thorpe.

Poziţia ziarului este completată de mărturii din biografia reginei şi de speranţa lui Nigel Farage că regina nu va susţine public rămânerea în UE, ceea ce ar confirma opţiunea personală de a fi în afara ei.

Mai multe aici.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s