Sfârşitul democraţiei. America se clatină sub ameninţarea fasciştilor. Ultima lovitură: împiedicarea unei reuniuni electorale a lui Trump.

V-aţi fi aşteptat vreodată să vedeţi în America manifestări care erau comune fascismului şi comunismului? Probabil că nu. Şi totuşi, iată că ele au loc şi pe o scară din ce în ce mai mare. O mie de militanţi de stânga, susţinători ai candidatului socialist Bernie Sanders, au pus în pericol securitatea uneri reuniuni la care veniseră 25.000 de persoane pentru a-l asculta pe Trump.

Militanţii de stânga au scos de la naftalină metodele utilizate de partidul lui Musolini: folosirea violenţei, pentru a reduce opoziţia la tăcere şi împiedicarea reuniunilor politice.

Există, după cum se poate vedea acum, o deosebire importantă între cei care sunt trataţi drept fascişti şi drept extremă dreaptă, pentru că ceea ce spun nu place altora, şi cei care se comportă ca nişte veritabili fascişti, care împiedică fizic, prin ameninţări şi violenţă activitatea opoziţiei politice.

Donald Trump a anulat reuniunea, dar necinstea jurnaliştilor, aliaţi ai fasciştilor, a mers atât de departe încât el a fost cel atacat pentru fascism.

Trump: Am aflat că activiştii din organizaţia „Move on” au sosit şi că nu este vorba de un grup de oameni drăguţi, ei orchestrau operaţiunea. Erau agresivi şi se îndreptau către Arena (stadionul unde trebuia să aibă loc reuniunea) care era pe punctul de a se umple.

Am luat decizia să anulez reuniunea după ce poliţia mi-a spus că dacă voi ţine discursul era probabil ca ei să declanşeze violenţe în interiorul stadionului şi că ar fi putut fi răniţi, sau chiar mai rău. Nu vreau răniţi, nici de la activişti, nici de la cei veniţi să mă asculte. vreau reuniuni paşnice. Ceea ce s-a întâmplat este foarte trist.

În şate ani de discursuri şi politică radicală progresistă, Obama a fisurat soclul pe care şi-a construit America democraţia sa: libertatea de expresie. Arma supremă împotriva totalitarismului, rasismului, antisemitismului, intoleraţei, comunismului, urii şi xenofobiei este întotdeauna libertatea de expresie. Invers, atunci când ea este îngrădită ţâşnesc totalitarismele. Islamul şi tentativele lui de a interzice citicarea sa, pentru a putea să supună liber Occidentul, nu sunt diferite.REPUBS_CAMPAIGN_6.jpg

Tineretul american de stânga, în cea mai mare parte universitar, găseşte acum că este normal să împiedici o personalitate, care nu este de stânga, să-şi exercite dreptul conferit de primul amendament, libertatea sa de exprimare. Acest lucru a devenit o constantă în campusuri. iar media aplaudă.

În această dimineaţă, această media americană a găsit normal ca Donald TRump să fie cenzurat. Ea consideră o victorie faptul că militanţii au împiedicat publicul, susţinătorii săi, cele 25000 de persoane reunite la Chicago, să-i asculte ideile.

Mai multe aici.

Cei care nu ştiţi întrebaţi-vă părinţii, întrebaţi foşti deţinuţi politici, căutaţi pe internet sau citiţi cărţi despre perioada 1944 -1947 din România. Sau din oricare alt stat comunist. Veţi găsi acest tip de manifestări şi multe altele, care alterează acum tot mai mult  atmosfera politică din statele occidentale. Pentru că, deşi aparent antagonice, fascismul, nazismul şi comunismul sunt acelaşi lup fardat diferit.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s