„Înapoiata” Angola dă Occidentului o lecţie de apărare a identităţii şi interzice religia islamică

Ca urmare a cererii populaţiei, în 2013, autorităţile angoleze au decis interzicerea religiei musulmane, pe care o consideră un cult şi nu o religie, şi  închiderea tuturor moscheilor. Ministrul culturii, Rosa Cruz da Silva a spus că islamul este o „sectă” contrară culturii şi obiceiurilor angoleze.Preşedintele Jose Edurado dos Santos (în imagine) a declarat că Acesta este finalul influenţei islamice în ţara noastră. Împreună cu islamul au fost interzise alte 194 de secte.

Autorităţile angoleze au văzut activitatea musulmanilor în ţările ne-musulmane şi în special în Africa şi au decis să ia măsuri pentru ca aceste lucruri să nu se repete în Angola.

95 % din populaţia Angolei este creştină. În 2008, minoritatea musulmană era de circa 80-90.000 de persoane, adică 2,5 la 3 % dintre cei 17 milioane de angolezi. În ultimul deceniu şi mai ales în ultimii ani comunitatea islamică a crescut mult şi în oraşe au apărut tot mai multe moschei şi şcoli coranice.
Atitudinea populaţiei creştine a fost de neîncredere şi de respingere, mai ales după 11 septembrie, după nenumăratele atentate şi atrocităţi din întreaga lume şi în special în Africa, şi după o experienţă similară în care o mulţime musulmană din Andulo a incendiat trei biserici creştine, a atacat casele creştinilor şi a decapitat fata diaconului de la una dintre biserici.
Mai multe aici.

Reclame

6 comentarii

 1. Daca undeva, intr-o anume tara cu populatie preponderent musulmana, ar fi fost interzis crestinismul, hoti habotnicii (si nu numai) ar fi sarit ca arsi…ba ca e dictatura, ba ca nu se respecta drepturile omului, ba ca e discriminare religioasa…dac daca se intimpla asta intr-o tara preponderent crestina, atunci laudam „lectia de aparare a identitatii”!

  Apreciază

  • Nu e bine să te lansezi în comentarii dacă nu ştii despre ce vorbeşti.
   1. Există ţări în care creştinismul este interzis: de ex. Arabia Saudită, Maldive, Coreea de Nord; alele în care e bine să nu se ştie că eşti creştin, nu există sau sunt închise bisericile: Afagnistan, Ira, Somalia, Yemen. Şi în multe dintre celelalte viaţa creştinilor este mereu în pericol: Iraq, Pakistan, Indonezia, Laos, chiar Egipt, Uzbechistan şi multe, multe altele. Ai văzut comentariile „habotnicilor” faţă de această situaţie? Sau ale celor ocupaţi cu drepturile omului? Iar în Angola, dincolo de dărâmarea sau închiderea moscheilor, nu există date despre omorârea vreeunui musulman pt că este musulman. Ba chiar invers după cum am relatat şi eu.
   2. Nu le-ai văzut pentru că situaţia este exact pe dos decât ai descris-o tu: creştinii sunt oprimaţi, ucişi cu miile (ştiai că este ucis un creştin la fiecare 5 minute numai pt motivul că e creştin? ai văzut ceva agitaţie la activişti pe tema asta? Dar să fi fost un musulman atunci să vezi scandal!), siliţi să-şi părăsească casele şi locurile cu sutele de mii şi nu se mai face niciun scandal aşa cum spui tu. Cercetează zoate temele la care am făcut referire şi te aştept cu concluzii.

   Apreciază

  • Nu e nicio dezinformare. E o informare, apoi o micăfandare media a autorităţilor angoleze, care au dărâmat şi închis bine mersi moscheile. vedeţi că şi aljazeera scrie despre partea asta. Informaţia a venit din multe surse media şi tot la fel criticile islamice legate de oprimarea islamului în Angola.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s