Nemţii vor interzicerea minaretelor şi muezinilor. Cardinalii Papei Francisc vor moschei.

În Germania, Alternativa pentru Germania a anunţat că se va bate pentru interzicerea minaretelor, celor cinci  chemări publice la rugăciune ale muezinului, circumciziei masculine şi feminine, modului în care sunt scrificate animalele pentru prepararea mâncării halal şi a altor elemente ale identităţii islamice neconforme cu tradiţiile şi normele civilizaţiei europene.Noul manifest de politici la nivel federal al AFD va fi supus votului pe 30 aprilie. AFD este deja într-o creştere accelerată în opţiunile de vot şi ziua de astăzi le poate aduce alte voturi pentru o participare substanţială în parlamentele a trei state germane. Deci şi pentru a presan direcţia măsurilor propuse.

În acelaşi timp, în Italia, arhiepiscopul de Bologna, Matteo Maria Zuppi, a cerut autorităţilor locale construirea unei moschei în Bologna (pe care nici comunitatea musulmană locală nu o cere) şi introducerea festivităţilor musulmane în şcolile italiene.

Parafrazându-şi şeful de la Vatican, arhipiscopul Zuppi a spus şi că

Cei care afirmă că sunt pentru securitate de obicei creează  mai multe probleme… Construcţia zidurilor numai creează iluzia de securitate. Zidurile nu sunt echivalentul securităţii. El a cerut  construcţia de poduri între culturi – căci a iubi casa noastră înseamnă să o laşi deschisă altora pentru a se integra în ea.

Comentariile lui Zuppi au venit după observaţia că bisericile creştiune nu sunt binevenite în lumea islamică.  Opiniile lui sunt identice cu ale arhiepiscopului de Milano, Angelo Scola şi ale altor înalţi prelaţi italieni, care, ca şi Papa Francisc, sunt preocupaţi de a ajuta răspândirea islamului în Europa şi de o soartă cât mai bună pentru migratori, dar uită aproape complet genocidul împotriva creştinilor din Orientul Mijlociu, Africa, Asia de Sud şi de Sud-Est.
Mai multe aici pentru Germania şi aici pentru Italia.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s