6,4 milioane migratori în 2016 pentru Germania?

De ce nu? Cum Angela Merkel insistă să-şi ducă mai departe politica graniţelor deschise (şi să mai şi plătească Turciei bani pentru asta) şi cum în lume  conflicterle se extind, se înmulţesc, populaţii tot mai numeroase sunt implicate sau afectate de ele, de secetă, de foamete, şi cum „greierii” progresişti au grijă ca multe dintre astea să se întâmple pentru a avea clienţi pentru migraţie, un astfel de val este o posibilitate apropiată de probabilitate.Cifra de mai sus este rezultatul numeric al unuia dintre cele cinci scenarii simulate de think tankul SAT din Freiburg, Germania pentru ziarul Die Welt. Cifrele sunt atât de mari pentru că, spune Thomas Arzt, CEO-ul de la SAT, „Nu au avut loc schimbări care să implice scăderea numărului de migratori”.

Think tank-ul consideră că, prin negocierile cu Turcia, guvernele arată că nu înţeleg mărimea şi adâncimea fenomenului. Aceste negocieri se referă numai la o mică parte a tabloului general. Închiderea unor rute de migraţie va duce le deschiderea altora, asemenea apei care, atunci când întâlneşte un obstacol, îl ocoleşte.

Primul scenariu are în vedere o înţelegere cu Turcia, dar ia în considerare rute noi prin Cauzaz şi Polonia. O înţelegere cu Turcia nu rezolvă însă una dintre cauzele migraţiei: războiul din Siria.

Scenariul doi, de 1,8 milioane, este mai optimist şi ia în calcul finalul războiului civil sirian.

Scenariul trei merge pe închiderea rutei balcanice dar ocolirea prin Italia, via Albania. Armata albaneză se pregăteşte deja pentru această posibiliatte şi Albania a cerut şi  ajutorul statelor învecinate.

Scenariul patru ia în calcul apariţia de noi conflicte în Africa. Nigeria poate ajunge la război civil din cauza Boko Harum, şi conflicte sunt aprinse, sau sunt pe cale, în Ciad, Sudan sau Congo. Acest scenariu merge pe circa 3,7 milioane migratori.

Sceariul cinci este cel în care izbucnesc toate conflictele africane, continuă migraţia din Orientul Mijlociu şi din Asia şi graniţele sunt deschise, după cum cer grupurile de presiune, fie ale elitelor, fie ale activiştilor cum sunt cei de la „No Borders”. Este situaţia în care Germania s-ar scufunda sub cei în jur de 6,4 milioane de migratori, cărora nu ar putea să le facă faţă, şi ar însemana declanşarea imediată a unui război civil.

Nu ştim care sunt datele SAT pentru întreaga Europă. În măsura în care le găsim vom reveni cu ele. În mare însă, progonza pentru Germania se întâlneşte cu cifra de 10 milioane deja anunţată de diverse surse – de exemplu guvenul bulgar – pentru Europa 2016.

Mai multe aici

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s