Cultura flamandă suferă de „albeaţă”

Este părerea unei comisii a ministerului culturii din Belgia, care se ocupă cu evaluarea cererilor de granturi din partea instituţiilor de cultură belgiene, conform unui raport apărut în ziarul De Morgen newspaper.

 

te blanke

Raportul prezentat de ziar arată că „cultura flamandă este prea albă” şi din acest motiv „unele dintre teatrele şi instituţiile de balet obţin cu greu un punctaj de trecere la distribuţia de granturi”.

Articolul din De Morgen afirmă că „albeaţa” devine semnificativă atunci când „citeşti despre cum a decis comisia să dea granturi acelor grupuri culturale care acordă importanţă diversităţii în organizaţiile lor”.

Altfel spus, guvernul flamand refuză în mod activ subsidii pentru organizaţiile culturale care nu promovează în mod artificial persoanele de culoare ca parte a „culturii flamande”.

Comisia a arătat că angajaţii unui număr de companii de dans flamande, printre care Anne Teresa’s De Keersmaeker (Rosas) şi Alain Platel „nu sunt diverşi”.

Chiar mai rău, spune comisia, stau respectivele grupuri de dans în ceea ce priveşte conducerile lor. „Toţi membri consiliului de conducere au acelaşi profil socio-cultural şi economic. Nu există diversitate a originilor şi, de asemenea, în ceea ce priveşte vârsta, predomină cei de peste 50 de ani…”

 

Mai multe aici.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s