Pentru că islamul este o ideologie a păcii, iubitoare cu „necredincioşii”, dupăcum ne spun Obama, Trudeau, Juncker, Merkel&comp., șase state africane s-au unit cu Israelul în lupta împotriva terorii islamiste

Discuţiile dintre primul ministru Netanyahu şi preşedintele kenian  Uhuru Kenyatta s-au axat în principal pe cooperarea împotriva islamiştilor. Cele două state au deja o strânsă cooperare militară şi a serviciilor secrete, dar în cadrul noilor discuţii, Kenyatta a propus un parteneriat într-o alianţă  mai largă anti-islamistă, care să cuprindă şi Etiopia, Tanzania, Uganda, Ruanda şi Sudanul de sud.

Israelul se va ocupa de reorganizarea   forelor armate, a serviciilor secrete şi antiteroriste şi de dotarea acestora cu siteme de armament şi echipamente electronice avansate pentru a preîntâmpina pericolul terorismului.

Kenyatta a spus că cei şase s-au îndreptat spre Israel după ce au văzut problemele cu care se confruntă Nigeria în lupta cu Boko Haram, ajunsă într-un dezastru economic.

Armata keniană se găseşte de mai mulţi ani într-o strânsă cooperare cu cea israeliană ceea ce i-asigurat o serie de succese în lupta cu gruparea teroristă Al Shabab în Somalia. Chiar recent, pe 19 martie,  au fost omorâţi 21 de terorişti ai numitei grupări.

În anii trecuţi, un centru special al agenţilor de contra-terorism şi spionaj din Mombasa, a avut un aport decisiv la anihilarea celulelor Al Qaeda din sudul Keniei.

Etiopia se află de asemenea de mai mulţi ani într-o strânsă colaborare militară cu Israelul.

Kenyatta a spus că cei şase au preferat parteneriatul cu Israelul după ce SUA s-au arătat indifrente faţă de soarta Africii de Est. De asemenea, cei şase au refuzat oferta chineză de cooperare, temându-se de intenţiile expansioniste militare şi economice ale Chinei.

 

În schimbul cooperării militare, firmele israeliene vor primi un regim preferenţial în cele şase state.

Mai multe aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s