Jihadiștii prergătesc atacuri cu material nuclear (bombe murdare) în Europa

Această ipoteză era luată în calcul de mai mult timp şi nu numai pentru Europa, ci şi pentru SUA, dată fiind uşurinţa cu care poate fi astăzi realizată, transportată şi detonată o astfel de bombă de mărimea unui bagaj de mână. Dincolo de certitudine, întrebările au fost mereu unde şi când.Iată că în Belgia s-a descoperit un fir care ar putea duce către un astfel de eveniment a cărui amploare de victime depăşeşte tot ceea ce s-ar putea imagina la nivelul unei bombe clasice, oricât de puternic ar fi explozibilul.

Jihadiştii l-au filmat în secret pe un înalt oficial din industria nucleară. Un oficial al Agenţiei Federale pentru controlul nuclear a spus că: Atunci când începi să filmezi pe cineva aşa cum au făcut-o ei, concluzia logică este că dorerau să răpească acea persoană şi să obţină material radioactiv.

Ca urmare a acestor confirmări, pentru 11 lucrători de la centralele nucleare s-au retras autorizaţiile de muncă în respectivele instalaţii şi s-a întărit paza la cele două centrale nucleare, la un institut de cercetări nucleare şi la o companie care fabrică izotopi pentru cercetări medicale.

Figura cheie a acestui complot pare a fi Mohammed Bakkali, 28 de ani, arestat în noiembrie pentru complicitate la atacurile din Paris. În casa soţiei acestuia s-au găsit materiale filmate cu o cameră ascunsă montată vizavi de casa directorului de la Centrul pentru studii de energie nucleară din oraşul Mol.

Mai multe aici.

 

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s