Războiul, minciuna şi fecioarele islamului. Apocalipsa Europei (3)

O analiză de Paul Ghiţiu publicată iniţial în 29.12.2015

Spuneam la finalul episodului trecut să softul infailibil şi imposibil de stopat al acestui război permanent, în realitate un program direcţionat către distrugere, se găseşte în două cărţi: Coranul, cartea în care profetul Mahomed ne dezvăluie cuvintele lui Allah, şi Hadith, cartea tradiţiilor, cea care ne spune cuvintele şi ne relatează faptele profetului.

Pentru a înţelege de ce, fundamental, dincolo de argumentele conjuncturale expuse anterior, confruntarea dintre majoritatea indigenilor – creştini, dar şi atei, mitologişti etc. – şi comunitatea musulmană este, în viitorul apropiat, inevitabilă, trebuie să ne întoarcem la baza ideologică: religia islamică, de fapt o ideologie a războiului, un  program al motivaţiei de extindere perpetue îmbrăcat într-o haină religioasă.

Unii dintre fruntaşii musulmani, dar şi liote mari de politicieni-analişti-civici-etc. occidentali, începând chiar cu preşedinţi ca Obama şi Hollande –, ne vând islamismul ca pe o religie a păcii. Dar, iarăşi dincolo de realitatea sângeroasă din teren, aşa să fie el în spirit?

Este cu totul adevărat că în multe părţi ale Coranului se vorbeşte despre pace, despre colaborare, despre interdicţia de a ucide, despre milostenie, chiar despre îngăduinţa faţă de necredincioşi. De exemplu,  se admite ca Șaria să le fie aplicată numai musulmanilor, sau celor care au păgubit un musulman, pe când necredincioșii, pot trăi, dacă plătesc nişte impozite specifice, după propriile lor legi (conform principiului despărțirii comunităţilor religioase denumit millet). In plus, evreii şi creştinii au statutul de dhimmi, adică de minoritate ocrotită, deoarece au, ca și musulmanii, „cărți sfinte”, Tora şi Biblia, asimilate în parte în Coran. A fost un concept de bază în Imperiul Otoman, dar tot mai puţin respectat acum, astfel că şi în majoritatea statelor care încă îl recunosc, Egipt, Iran, Pakistan, Bangladesh, Siria, Irak situaţia creştinilor şi a evreilor a devenit tot mai problematică, tendinţa mergând către convertirea sau eliminarea lor, fie prin omorâre fie prin alungare.

Mai mult decât atât, Islamul a avut, mult înaintea Europei, perioade de înflorire a ştiinţelor, artelor, filozofiei. Au  existat, până către sfârşitul secolului 19, încercări permanente de reformare a Islamului, de aşezare a lui pe preceptele generoase din Coran şi Hadith şi nu pe cele războinice. Din nefericire, în secolul 20, înainte de toate ca un răspuns la provocările, “brutale” pentru o societate arhaică, ale modernizării accelerate, în principal seculariste, libertine, îndreptată împotriva religiei, familiei, identităţii, a Occidentului,  glasurile care sprijineau în mod real moderaţia şi reforma, au devenit minore, sau au fost eliminate, având câştig de cauză formula restrictivă a Salafismului (sau Wahhabismului) – o şcoală a islamului sunit, susţinută de Arabia Saudită, care respinge inovaţiile teologice şi susţine stricta respectare a Şariei şi a structurilor sociale existente la începuturile Islamului. Este deosebit de activ în Europa şi de carismatic pentru tinerii europeni, fie ei musulmani sau nu, astfel că  astăzi, reformiştii sunt declaraţi apostaţi şi executaţi, sau siliţi să fugă în locuri mai sigure, în timp ce aceia care ţin Coranul într-o mână (pentru a se atesta ca drept-credincioşi) şi sabia în cealaltă, sunt pe cale să preia puterea peste tot în lumea musulmană.

Jihadul

Pentru că subiectul acestei analize este, în final, evaluarea evoluţiei situaţiei din Europa şi nu o cercetare extensivă a Islamului, nu voi evoca aici întreaga discuţie despre jihad. Mă voi referi doar la un singur text de bază despre legea islamică, text care, printre multe altele, defineşte şi jihadul. El se numeşte ’Umdat al-salik wa ’uddat al-nasik, sau Reliance of the Traveller and Tools of the Worshipper cunoscută sub numele scurt Reliance of the Traveller. Este vorba despre un manual clasic de jurisprudenţă islamică scris de Shihabuddin Abu al-‘Abbas Ahmad ibn an-Naqib al-Misri (1302-1367). Versiunea în engleză  este prima traducere a unei cărţi despre legea islamică care a primit certificarea din partea universitaţii Al-Azhar din Cairo, cea mai înaltă autoritate pentru doctrina islamică sunită. Ceea ce înseamnă că este, dincolo de orice îndoială, o traducere corectă şi fidelă textului arab şi tuturor înţelesurilor acestuia, adică Coranului şi Hadit-ei.

Jihadul este definit în Cartea O, “Justice”.  Dar definiţii similare găsim şi în alte texte traduse: de exemplu, Cartea X  “Book of Jihad” din scrierea lui al-Walid Muhammad ibn Ahmad ibn Muhammad ibn Rushd (The Distinguished Jurist’s Primer), sau Cartea XIII “Siyar” (Relaţii cu non-musulmanii) din vol.2 al  scrierii “Al-Hidayah (The Guidance), A Classical Manual of Hanafi Law” a lui Burhan al-Din al-Farghani al-Marghinani:

Jihadul înseamnă războiul cu cei care nu sunt musulmani şi este derivat etimologic de la cuvântul mujahada, care înseamnă război pentru consacrarea religiei. Şi acesta este cel mai mic jihad.

Să-i lăsăm deoparte pe occidentalii care repetă ca nişte papagali (unii doar papagali, alţii şi ticăloşi) spusele unora dintre imamii musulmani (cei care voresc despre pacea Islamului) şi să ne întrebăm de ce este rostogolită minciuna “religiei păcii” şi, deci, câtă încredere putem avea în posibilitatea unui dialog real cu musulmanii angajaţi, în special, şi cu musulmanii, în general. Iată ce aflăm din acelaşi manual de jurisprudenţă de mai sus. În Cartea R “Holding One’s Tongue”, după ce ni se spune că este interzis a minţi, ni se dau şi excepţiile. Secţiunea R8.2 ne spune, citând cuvintele profetului, că:

Nu l-am auzit să permită minciuna în orice ar spune oamenii, cu excepţia a trei lucruri: războiul, rezolvarea disputelor şi a unui bărbat care vorbeşte cu nevasta sa, sau ea cu el.

Deci, un musulman angajat în război poate minţi. Dar nu este Islamul, prin definiţia jihadului, în război cu necredincioşii, adică şi cu noi? În secţiunea R10.3 se vorbeşte despre a induce în eroare: Învăţaţii spun că nu este greşit să induci în eroare dacă acest lucru este cerut de un  interes încuviinţat de Legea Sfântă. Asta înseamnă că legea islamică permite rostirea unor declaraţii care sunt partial sau total adevărate dacă astfel se îndeplineşte un scop aprobat de Legea Sfântă. Dacă acel scop este obligatoriu, atunci şi minciuna sau inducerea în eroare, este obligatorie. Care este deci interesul prezentării în tonuri de roz a Islamului în Vest? Infiltrarea, înrădăcinarea lui aici. Pentru că dacă s-ar prezenta aşa cum este varianta care câştigă teren în acest moment, politicienii ar fi fost nevoiţi să adopte o cu totul altă politică  faţă de prolema musulmanilor în Europa.

În concluzie: e cert că musulmanii au permisiunea, chiar datoria să ne mintă în legătură cu esenţa demersului ideologiei lor. Dacă nu suntem informaţi, nu ştim când şi cât ne mint, dar dacă vreunul vă prezintă situaţia în culori trandafirii, fiţi siguri că acolo e ceva putred.

Şi pentru a ne reîntoarce la softul ascuns în Coran şi Hadith, în plus faţă de cele de mai sus, să nu uităm că cele două cărţi aprobă omorurile, jafurile, violurile luptătorilor jihadişti, pe care îi slăveşte ca pe nişte eroi şi care au în plus perspectiva, în paradisul promis de Profet, unei fără de sfârşit vieţi de dezmăţ în compania a 72 de fecioare sclave ale eroului, care, fiecare, au câte alte 72 de sclave fecioare şi aşa mai departe, astfel că eroul are de înfruntat în viaţa veşnică un cârd nesfârşit de fecioare, lui şi numai lui arondate.  E adevărat, sub burqa, care le acoperă în mod cert şi acolo, s-ar putea să aibă unele surprize.  (Va urma)

Reclame

8 comentarii

 1. Ați citit macar o data in viața Biblia ? Cap cada ? Da islamul cartea sfânta a musulmanilor are astfel de pasaje dar Biblia cartea sfânta a creștinilor in toate variantele ei modificate dupa voința politica ( lucru pe care creștinii nu il stiu nucil bagă de seama , nu il recunosc ) conține pasaje cu mult mai dure mai înjositoare …. Cu mult mult mai mult ….. Si nu văd pe nimeni care sa atace creștinismul acel creștinism care a decimat sute de milioane de oameni care a distrus continente a măcelărit oameni a ras de pe fata pamântului întreci civilizații de la America de sud la cea de nord la Africa la Australia la Asia si inclusiv in Europa ! Pe cine apărați ? Si împotriva cui strigați ? Atât demagogie lista de cultura aveți ? Daca Săriți împotriva islamului Săriți si împotriva creștinilor si a evreilor a tuturor …. Nimeni nu e curat , cei mai mânjiți de sange sunt creștinii ! Papa si-a cerut scuze anul trecut pentru câteva dintre atrocitățile comise in numele creștinismului … Dar cetățeanul de rând când o sa-si ceara iertare ? Cad o sa cara iertare biserica pentru masacrele comise atât in rândul creștinilor , a evreilor , a musulmanilor si a altora credincioși din alte culturi si civilizații ? Știți ce a creat creștinismul ? Boala , moarte depravare …. Europa a inceput sa crească când S-a îndepărtat de biserica când a inceput sa devină seculara ……
  Si deci cum rămâne cu a cere iertare?

  Apreciază

  • Mari Li habar nu ai despre si te dai importanta. Variantele de „biblie” despre care vorbesti, sunt cele ale protestantilor si neoprotestantilor care au transformat multe din cuvintele originare. Biblia Ortodoxa este cea care a fost definitivata in sec 2. Si abtine-te sa judeci Biblia; pt ca ea este redarea actiunilor voite de Dumnezeu in urma neascultarii poporului evreu de-a lungul istoriei. Popor care, desi Dumnezeu trimitea prooroci sa le atraga atentia asupra faptelor lor, acesta persista in ratacirea lui (idolatria fata de zeitati pagane aka satanice) si nu se intorcea de la pacatele lui. Asa cum se intampla azi in Romani, unde multi romani s-au lasat prada „democratiei” si stilului de viata „modern” si s-a indepartat de Dumnezeu.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ați citit macar o data in viața Biblia ? Cap cada ? Da islamul, Coranul cartea sfânta a musulmanilor are astfel de pasaje dar Biblia cartea sfânta a creștinilor in toate variantele ei modificate dupa voința politica ( lucru pe care creștinii nu il stiu nucil bagă de seama , nu il recunosc ) conține pasaje cu mult mai dure mai înjositoare …. Cu mult mult mai mult ….. Si nu văd pe nimeni care sa atace creștinismul acel creștinism care a decimat sute de milioane de oameni care a distrus continente a măcelărit oameni a ras de pe fata pamântului întreci civilizații de la America de sud la cea de nord la Africa la Australia la Asia si inclusiv in Europa ! Pe cine apărați ? Si împotriva cui strigați ? Atât demagogie lista de cultura aveți ? Daca Săriți împotriva islamului Săriți si împotriva creștinilor si a evreilor a tuturor …. Nimeni nu e curat , cei mai mânjiți de sange sunt creștinii ! Papa si-a cerut scuze anul trecut pentru câteva dintre atrocitățile comise in numele creștinismului … Dar cetățeanul de rând când o sa-si ceara iertare ? Cad o sa cara iertare biserica pentru masacrele comise atât in rândul creștinilor , a evreilor , a musulmanilor si a altora credincioși din alte culturi si civilizații ? Știți ce a creat creștinismul ? Boala , moarte depravare …. Europa a inceput sa crească când S-a îndepărtat de biserica când a inceput sa devină seculara ……
  Si deci cum rămâne cu a cere iertare?

  Apreciază

  • Inţeleg că sunteţi atee. Foarte bine. Dreptul dumneavoastră. Diferenţa fundamentală dintre Biblie şi coran este că una relatează evenimente sângeroase din trecutul îndepărtat, dar propune şi cere oamenilor IUBIREA FAŢĂ DE APROAPELE CA DE TINE ÎNSUŢI, pe când coranul cere imperativ convertirea sau mnoartea. Restul e filozofie de doi bani. Sunt sigur că nu aţi citit Biblia, ci transmiteţi ceea ce aţi auzit de la alţii. Altfel aţi fi ştiut acest element esenţial.

   Apreciat de 1 persoană

 3. P Gh, fa bine si da si exemple din Coran, cu versete care sa sustina ceea ce afirmi in acest articol. Altfel nu poti fi credibil. Imi permit sa dau doar un exemplu: in Siria, musulmanii lupta alaturi de crestini impotriva daesh, adunatura de nebuni care se pretind musulmani si pastratorii spiritului Coranului.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s