Fostul cancelar Helmut Kohl este un admirator al lui Victor Orban şi se va întâlni cu acesta pe 19 aprilie

Ştirea a apărut în cotidianul Bild împreună cu un profil al fostului cancelar, cu ocazia împlinirii a 86 de ani. Însuşi Kohl a anunţat că Orban, pe care l preţuieşte foarte mult, îi va fi oaspete.Ideea că un fost cancelar din acelaşi partid cu Merkel, în plus un personaj deosebit de stimat în Germania, a organizat o întâlnire cu cel mai aprig critic al politicii migraţionale a Germaniei este văzută ca un „afront„, iar unul dintre cele mai bine vândute ziare a afirmat că această întâlnire a agitat „soneria de alarmă” de la Berlin.

Kohl nu numai că l-a invitat pe liderul maghiar, dar el s-a dezvăluit ca un fan al politicii acestuia, l-a apărat întotdeauna împotriva criticilor săi şi îl vede ca pe „un european cu inimă şi suflet”.

Trebuie amintit că, cu şase luni în urmă, Orban a mai întâlnit lideri politici germani pe la spatele cancelarului Merkel, mai precis pe  Horst Seehofer, liderul bavarez şi aliatul acesteia. După întâlnire, într-o conferinţă de presă Orban a spus că Germania trebuie să renunţe la „imperialismul moral” – adică, tentaţia de a le spune celorlalţi europeni ce să facă, iar Seehofer a spus că Orban şi Ungaria „au câştigat sprijin şi nu critici” pentru poziţia lor.

Mai multe aici.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s