Ştirea a apărut în cotidianul Bild împreună cu un profil al fostului cancelar, cu ocazia împlinirii a 86 de ani. Însuşi Kohl a anunţat că Orban, pe care l preţuieşte foarte mult, îi va fi oaspete.Ideea că un fost cancelar din acelaşi partid cu Merkel, în plus un personaj deosebit de stimat în Germania, a organizat o întâlnire cu cel mai aprig critic al politicii migraţionale a Germaniei este văzută ca un „afront„, iar unul dintre cele mai bine vândute ziare a afirmat că această întâlnire a agitat „soneria de alarmă” de la Berlin.

Kohl nu numai că l-a invitat pe liderul maghiar, dar el s-a dezvăluit ca un fan al politicii acestuia, l-a apărat întotdeauna împotriva criticilor săi şi îl vede ca pe „un european cu inimă şi suflet”.

Trebuie amintit că, cu şase luni în urmă, Orban a mai întâlnit lideri politici germani pe la spatele cancelarului Merkel, mai precis pe  Horst Seehofer, liderul bavarez şi aliatul acesteia. După întâlnire, într-o conferinţă de presă Orban a spus că Germania trebuie să renunţe la „imperialismul moral” – adică, tentaţia de a le spune celorlalţi europeni ce să facă, iar Seehofer a spus că Orban şi Ungaria „au câştigat sprijin şi nu critici” pentru poziţia lor.

Mai multe aici.

 

 

 

Anunțuri