Papahagi despre Alina Mungiu Pippidi: “KOMISARII SOVIETICI ar fi mici copii față de acest MONSTRU de AROGANŢĂ, intoleranță și ideologie TÂMPĂ.”

Filologul şi eseistul român Adrian Papahagi a lansat critici dure la adresa Alinei Mungiu-Pippidi, președintele Societăţii Academice din România (SAR). Mungiu este acuzată că organizațiile conduse de ea primesc fonduri norvegiene. Scandalul a luat amploare după ce inițiatoarea platformei civice România Curată a tranmis că în spatele protestelor în favoarea familiei Bodnariu din Norvegia s-ar afla Rusia.

“Nu aș vrea să trăiesc într-o țară în care Alina Mungiu și gașca ei unită, salvatoare și curată să fie la putere. Komisarii sovietici ar fi mici copii față de acest monstru de aroganță, intoleranță și ideologie tâmpă.

După ce ne-ar dărâma bisericile, ne-ar confisca pruncii, ne-ar vârî lesa securistă direct în creier, nu doar în mailuri și în telefoane, ne-ar da afară de la catedre și ne-ar băga la pușcărie, la reeducare, s-ar găsi vreun bou cu bască, promovat ideolog oficial, care să ne explice că nu e mare lucru.

Prefer ca România să fie condusă de pișicheri corupți. Vanghelie e de o mie de ori preferabil lui Mungiu: incultura lor esențială este aceeași, doar gradul de alfabetizare diferă. Vanghelie măcar e mai tolerant și mai simpatic”.

Sursa: evz.ro

7 comentarii

  1. Adrian Papahagi contra Alinei Mungiu-Pippidi. Primesc fonduri norvegiene , unde este problema? Nu au voie , este ceva ilegal? Apoi treaba cu Rusia , am citit si noi nu se intelege asta. Oricum sa aperi Rusia acum poate numai Papahagi este in stare.Eu consider ca Mungiu are opinii pertinente spre deosebire de Papahagi.Desigur sunt si alte diferente dar nu e calitatea mea sa le pun in evidenta.

    Apreciază

    • Povestea a fost aşa şi o voi posta într-o variantă descriptivă pentru a o înţelege toată lumea: Alinuţa a sărit la gâtul protestatarilor împotriva Barnevernet acuzând la grămadă că ei ar fi agenţii ruşilor şi că ruşii ar fi aranjat toată treaba. Nu chiar din întâmplare, de exemplu, foarte mulţi protestatari au fost din afara României, inclusiv mulţi din America, pe filieră penticostală. Să-i acuzi pe toţi ăştia de rusism este o gogomănie uriaşă care nu a putut să nu fie pusă în corelaţie cu servilismul faţă de norvegieni via fonduri. Ca şi servilismul faţă de Soroş tot via fonduri. Iar Papahagi nu apără Rusia ci o „demască” pe Alinuţa, iar tot ce spune despre ea este valabil 100 la sută şi pentru Alina şi pentru tot restul găştii de activişti-funcţionari-salariaţi ai păpuşarilor.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.