Comerţul jihadiştilor cu preoţi. Îi pasă cuiva?

Mitropoliti rapiti in Siria: N-am intalnit decat tacere.

Au trecut doi ani de când doi clerici crestini ortodocsi de top au fost răpiți de oameni înarmați, în Siria (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), fapt care l-a determinat fratele uneia dintre victime – el însuși episcop, sa traga un nou semnal de alarma „Lumii care tace!” – informeaza in premiera Lăcaşuri Ortodoxe®.
„Noi sperăm că episcopii sunt în viață, dar, din păcate, lumea este tăcuta și nimeni nu ne-a furnizat dovezi fizice”, a declarat Patriarhul Ioan X al Antiohiei, in ultimele zile, odata cu implinirea a doi ani de la disparitie.

Cei doi lideri religioși, Arhiepiscopul ortodox-sirian Yohanna Ibrahim și Arhiepiscopul grec-ortodox Boulos Yazigi, au fost răpiți de oameni înarmați, în aprilie 2013, când acestia se aflau pe drumul de intoarcere, la granița cu Turcia, spre orașul lor, Alep.

Desi s-au formulat public ingrijorări privind soarta acestora (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru răpirea lor.
„Am încercat să negociem cu cei care ar putea ajuta în această chestiune, dar, din păcate, nu am dat decat peste o tăcere totală”, a spus Patriarhul Ioan X, fratele Arhiepiscopului grec-ortodox Boulos.

Ministrul libanez de Interne, Nouhad Machnouk, a încercat să ofere o interpretare mai pozitivă acestei taceri, sugerând ca lipsa vreunei vesti, ar putea insemna, de fapt, „o veste bună”.
„Nicio parte nu a revendicat, de fapt, responsabilitatea pentru aceasta dubla răpire, dar încă mai avem speranța că cei doi episcopi sunt în viață, și mai bine sa nu avem o veste buna, decât sa avem vreo veste proastă”, a declarat Machnouk, potrivit editiei libaneze a Daily Star, la ceremonia organizata in Beirut, in aceste zile, de marcare a scrugerii a doi ani de la dispariția acestora.

Machnouk, el însuși un musulman sunnit, i-a mustrat pe extremiști islamiști, numindu-i „teroriști” și „intruși” in Islam.
„Siria, Libanul, Irakul și toate țările orientale au teroriști care se pretind a fi credinciosi, dar ei nu ne reprezintă”, a spus Machnouk. „Ei sunt intruși in religia noastră”.

John L. Allen, Jr., editor asociat al publicatiei Crux, care se ocupa de problemele catolice, a fost citat de „Ora Pro Siria”, o alta publicatie a misionarilor italieni, ca a raportat în 2013 că prețul pentru un preot sechestrat în Orientul Mijlociu merge pana la 200.000 $.
Allen l-a citat, pentru asta, pe Arhiepiscopul Jean-Clement Jeanbart, al Bisericii greco-melkite de Alep, care avertizase: „Noi suntem în mare pericol; am putea dispărea în curând”.

Sursa:http://lonews.ro/politici/22489-mitropoliti-rapiti-in-siria-n-am-intalnit-decat-tacere.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s