Austria mută decisiv înspre dreapta identitară

Cu doi ani înaintea alegerilor generale, în primul tur din cursa pentru alegerea preşedintelui Austriei, Partidul Libertăţii (FPOe), declarat împotriva migraţiei de masă, al lui Norbert Hofer,  a câştigat 36,7 % dintre voturi, în timp ce candidaţii celor două partide de la guvernare au ieşit din competiţie. După 1945, Austria a fost guvernată fie de social democraţi, fie Partidul Poporului de centru dreapta, fie de o coaliţie a acestora.

Contracandidatul lui Hofer va fi, pe 22 mai, Alexander van der Bellen, sprijinit de verzi, cu 19,7 procente acum, fie candidata independentă Irmgard Griss, un fost judecător, creditată cu 18,8 %.

Cele două partide tradiţionale au scăzut constant în opţiunea alegătorilor, în 2013 ele reuşind cu greu să formeze „marea coaliţie” după modelul german.

Pentru 2018, sub influenţa crizei migratorilor, pe o predicţie a acestui moment, care riscă să se înrăutăţească pentru politicienii din cele două partide, Partidul Libertăţii conduce cu 30 % în opţiunile publice. Doi ani însă pot însemna foarte mult şi cum criza migratorilor este departe de a fi rezolvată, evoluţiile ulterioare pot aduce multe procente în plus acestui partid.

Sursa informaţiilo:http://www.breitbart.com/london/2016/04/24/austrian-nationalists-triumphs-presidential-election/

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.