Cu doi ani înaintea alegerilor generale, în primul tur din cursa pentru alegerea preşedintelui Austriei, Partidul Libertăţii (FPOe), declarat împotriva migraţiei de masă, al lui Norbert Hofer,  a câştigat 36,7 % dintre voturi, în timp ce candidaţii celor două partide de la guvernare au ieşit din competiţie. După 1945, Austria a fost guvernată fie de social democraţi, fie Partidul Poporului de centru dreapta, fie de o coaliţie a acestora.

Contracandidatul lui Hofer va fi, pe 22 mai, Alexander van der Bellen, sprijinit de verzi, cu 19,7 procente acum, fie candidata independentă Irmgard Griss, un fost judecător, creditată cu 18,8 %.

Cele două partide tradiţionale au scăzut constant în opţiunea alegătorilor, în 2013 ele reuşind cu greu să formeze „marea coaliţie” după modelul german.

Pentru 2018, sub influenţa crizei migratorilor, pe o predicţie a acestui moment, care riscă să se înrăutăţească pentru politicienii din cele două partide, Partidul Libertăţii conduce cu 30 % în opţiunile publice. Doi ani însă pot însemna foarte mult şi cum criza migratorilor este departe de a fi rezolvată, evoluţiile ulterioare pot aduce multe procente în plus acestui partid.

Sursa informaţiilo:http://www.breitbart.com/london/2016/04/24/austrian-nationalists-triumphs-presidential-election/

Anunțuri