Islamul terorist – un mort şi trei răniţi în Germania. Autorităţile, care încearcă să nege caracterul islamist al atacului, ajută populaţia să înţeleagă adevăratul pericol.

Că orice musulman poate fi un duşman. Încercând să disimuleze caracterul islamist, autorităţile  pun lumina reală asupra evenimentului: atacatorii nu trebuie să fie membri ai unei celule sau reţele teroriste. Islamul este terorist în fundamentul  său şi orice musulman poate deveni un terorist  în orice moment.Poliţia accentuează caracterul întâmplător al acestui atac şi originea sa într-o boală psihică. Dar, real, are boala vreo însemnătate? Anul trecut, doi terorişti din Statul islamic, vorbind germana, îi îndemnau online pe „fraţii şi surorile” lor din Germania şi Austria să-i atace pe „necredincioşi”. Cu trecut islamist sau fără, aşa cum s-a întâmplat deja în mai multe state vest-europene, sunt indivizi dispuşi să ducă la capăt aceste îndemnuri. Şi vor fi tot mai mulţi.

Atacatorul din Germania este un tânăr de 27 de ani. Locul atacului, oraşul Grafing la est de Munchen. Martorii au relatat că criminalul a strigat Allah Akbar în timp ce-şi înjunghia victimele. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat că nu poate fi stabilit un fundament politic al evenimentului (pentru că nu s-au găsit dovezi ale apartenenţei la o reţea sau celulă islamistă).

Dar motivaţia politică este clară.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s