UE nu va câştiga niciodată bătălia cu Polonia – afirmă Victor Orban

UE investighează Polonia în ceea ce priveşte respectarea legii în această ţară – o investigaţie fără precedent, declanşată ca urmare a victoriei dreptei în alegerile din toamna anului 2015 şi a schimbărilor masive de poziţionare a noii puteri.Miercuri, Bruxelul a anunţat că, dacă nu vede un „progres semnificativ” va trimite luni criticile sale Varşoviei.

Investigaţia a fost deschisă după ce, pentru a ieşi din blocajul legislativ, noua putere identitară din Polonia a decis să modifice legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, organism înfiinţat în ultima perioadă a puterii comuniste într-o încercare de a afişa o oarecare democratizare.

Problema este că, din 1986 şi până astăzi, tribunalul constituţional a fost în proporţie covârşitoare constituit din personaje cu vederi, activitate anterioară, poziţii publice de stânga, care în prezent încearcă să blocheze reformele profunde din Polonia.

„În ceea ce priveşte poziţia Bruxelului faţă de Polonia… nu numai că acesta ar trebui să arate mai mult respect”, a spus Orban, „dar nici nu va putea câştiga vreodată bătălia cu polonezii”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s