Europa şi-a pierdut controlul frontierelor – afirmă ministrul de externe austriac

Sebastian Kurz a făcut această afirmaţie luni, în Luxemburg, la o întrunire a oficialilor UE. „Am pierdut controlul. În acest moment nu noi, nici UE nu decide cine vine în Europa, ci traficanţii.”„Credem că este nevoie urgentă de o soluţie europeană” – a afirmat ministrul austriac, avertizând că dacă aceasta nu este găsită, Austria va fi forţată să acţioneze pe cont propriu.

Kurz, împreună cu ministrul de interne Wolfgang Sobotka şi ministrul apărării, Hanspeter Doskozil, au prezentat, în cadrul reuniunii amintite, viziunea austriacă asupra felului în care UE ar trebui să acţioneze.

Planul presupune blocarea migratorilor veniţi pe mare pe insule de pe care să nu aibă dreptul de a pleca către Europa, după cum acţionează Australia în apele sale teritoriale..

Migratorii vor fi apoi returnaţi către „centre de migraţie” din state care nu sunt origine a migraţiei, cum ar fi Libia, principala ieşire din Africa către Europa, timp în care vor fi prelucrate cererile de azil. Centrele ar putea fi operate de UE împreună cu ONU.

Mai multe aici.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s