Trump, „bruta intolerantă”, după cum este descris de către liberali şi progresişti, nu este singurul care are în vedere interzicerea islamului.

Consiliul bisericilor din Samoa a lăudat iniţiativa primului ministru de a revedea prevederile constituţiei privind libertatea religioasă în sensul de a recunoaşte principiile şi învăţămintele creştine nu numai în preambul.

Consiliul bisericilor a propus să se meargă şi mai departe şi să se interzică islamul. Secretarul general, reverendul Ma’auga Motu, a spus că deşi majoritatea samoenilor sunt creştini, islamul reprezintă totuşi o ameninţare viitoare.

„Nu mergem prea departe,” a spus el. „Vrem ca poporul nostru să fie ferit de acest tip de influenţă; chiar dacă sunt mulţi oameni (musulmani) care sunt în ordine, totuşi sunt unii periculoşi printre ei, care pot veni şi ameninţa pacea noastră.”

De notat că în Samoa numai 0,03 % (recensământ 2001) sunt musulmani.

Liderii din Samoa au înţeles însă că dacă cei mai mulţi dintre musulmani nu se vor implica niciodată înacţiuni subersive, unii o vor face întotdeauna şi că modalitatea sigură de a nu muri la ruleta rusească este: să nu joci ruleta rusească.

Indiferent de ceea ce vor zice politicienii, activiştii şi media liberală, sunt destule state islamice în care nu numai că nu ai voie să practici o altă religie, dar nu poţi fi nici măcar cetăţean al lor (de ex. Arabia Saudită, Kuweit). În aceste cazuri, cei de mai sus nu au nicio problemă.

Mai multe aici.