Beneficiile credinţei în Dumnezeu!

Peter Kreeft, profesor de filosofie la Boston College şi colaborator  al Prager University ne vorbeşte într-un film de 5 minute despre beneficiile credinţei în Dumnezeu şi nu despre dovezile existenţei lui Dumnezeu.

„Dacă Dumnezeu există, atunci lumea nu se dezvoltă la întâmplare, ci conform unui proiect prestabilit. Există deci un artist în spatele acestei incredibile capodopere, această mare şi frumoasă lume.Dacă Dumnezeu există noi trăim într-o poveste excepţională, într-o epopee ca Stăpânul inelelor, cu eroi reali şi cu misiuni eroice. la final, toate răsucirile şi întortocherile acestei epopei vor fi recompensate, totul va avea sens. Va exista chiar un final fericit, nu neapărat şi, cel mai probabil, nu în această viaţă – dar nici Moise nu a ajuns în ţara promisă – ci după marele curs al vieţii, într-o viaţă viitoare, care este tot atât de sigur că există cum este că Dumnezeu există.

Dacă Dumnezeu există, prezenţa răului, oricât de greu ar fi de acceptat, are un sens. Dumnezeu îl îngăduie pentru a ne asigura libertatea voinţei. Dar Dumnezeu va compensa în final toate nedreptăţile.

Mai multe în filmul de mai jos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.