Şefa serviciului de cetăţenie şi imigraţii din San Bernardino propusă pentru un premiu prestigios deşi a blocat accesul agenţilor federali la unul dintre furnizorii armelor din atacul local şi a minţit

Dar în administraţia Obama, în care fiecare vorbă a oficialilor săi este cel puţin o ascundere a adevărului, dacă nu o minciună sfruntată, nimic nu mai miră. Nici chiar premierea unui funcţionar care a blocat ancheta federală în cazul atentatului terorist de la San Bernardino.

Într-un material de pe FoxNews.com, din 23 iunie se spune printre altele că Irene Martin i-a împiedicat  pe agenţii DHS veniţi la birourile serviciului să-l găsească pe Enrique Marquez, căutat de către autorităţi pentru că ar fi furnizat armele atacului din San Bernardino. În raportul Inspectorului General, în plus faţă de evaluarea faptului că a acţionat necorespunzător, se arată şi că i-a minţit  pe investigatori.

Dar, surpriză: în loc să fie pedepsită, ea este nominalizată pentru un premiu care este descris ca „cea mai înaltă recunoaştere departamentală a unor acte cu o valoare extraordinară … care este rezervat celor care au demonstrat curaj într-o situaţie extrem de periculoasă, mortală,  sau una de urgenţă sub o tensiune extremă şi care implică un anumit act de bravură, cum ar fi salvarea vieţii sau proprietăţii cuiva”.

În cazurile trecute, respectivul premiu a fost dat unor angajaţi guvernamentali care au salvat oameni din maşini în flăcări, din vase care se scufundau sau din mâinile unor agresori.

Anunţul premierii a uimit pe toată lumea căci el a venit la câţteva zile după actul de „bravură” al funcţionarei de a împiedica investigaţia în curs cu atât mai mult cu cât nimeni nu a reuşit să spună pentru ce faptă eroică a fost Irene Martin nominalizată. Dar desigur că cineva, la Casa Albă ştie.

Mai multe aici.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s