Şefa serviciului de cetăţenie şi imigraţii din San Bernardino propusă pentru un premiu prestigios deşi a blocat accesul agenţilor federali la unul dintre furnizorii armelor din atacul local şi a minţit

Dar în administraţia Obama, în care fiecare vorbă a oficialilor săi este cel puţin o ascundere a adevărului, dacă nu o minciună sfruntată, nimic nu mai miră. Nici chiar premierea unui funcţionar care a blocat ancheta federală în cazul atentatului terorist de la San Bernardino.

Într-un material de pe FoxNews.com, din 23 iunie se spune printre altele că Irene Martin i-a împiedicat  pe agenţii DHS veniţi la birourile serviciului să-l găsească pe Enrique Marquez, căutat de către autorităţi pentru că ar fi furnizat armele atacului din San Bernardino. În raportul Inspectorului General, în plus faţă de evaluarea faptului că a acţionat necorespunzător, se arată şi că i-a minţit  pe investigatori.

Dar, surpriză: în loc să fie pedepsită, ea este nominalizată pentru un premiu care este descris ca „cea mai înaltă recunoaştere departamentală a unor acte cu o valoare extraordinară … care este rezervat celor care au demonstrat curaj într-o situaţie extrem de periculoasă, mortală,  sau una de urgenţă sub o tensiune extremă şi care implică un anumit act de bravură, cum ar fi salvarea vieţii sau proprietăţii cuiva”.

În cazurile trecute, respectivul premiu a fost dat unor angajaţi guvernamentali care au salvat oameni din maşini în flăcări, din vase care se scufundau sau din mâinile unor agresori.

Anunţul premierii a uimit pe toată lumea căci el a venit la câţteva zile după actul de „bravură” al funcţionarei de a împiedica investigaţia în curs cu atât mai mult cu cât nimeni nu a reuşit să spună pentru ce faptă eroică a fost Irene Martin nominalizată. Dar desigur că cineva, la Casa Albă ştie.

Mai multe aici.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.