Bulgaria-Ungaria-Serbia colaborează împotriva migratorilor. Preşedintele Iohannis se plimbă, România visează.

Bulgaria va cere la întâlnirea liderilor europeni din Bratislava un ajutor imediat de 160 milioane euro pentru a-şi fortifica cele 160 de mile de frontieră cu Turcia – a declarat primul ministru Boyko Borissov cu ocazia vizitei în ţara sa a premierului ungar Victor Orban.

Ne-am săturat să auzim: Nu sunteţi singuri, suntem alături de voi, împreună putem face mai mult. … Bulgaria are dreptul la aceşti bani. Bulgarii au nevoie să audă acest lucru. … Săptămâna trecută Grecia a primit 165 de milioane. Dar, desigur, comisarul este grec. (Dimitris Avramopoulos, comisarul pentru migraţie şi afaceri interne)

În susţinerea cauzei locale, Victor Orban a spus, printre altele: Nu este posibil ca UE să fie de acord să plătească Turciei 3 miliarde de euro, ţară care nici nu este în UE, şi să nu ajute Bulgaria cu 160 de milioane.

 În privinţa declaraţiei ministrului de externe luxemburghez, Jean Asselborn, cum că Ungaria ar trebui dată afară din UE, Victor Orban a spus: Nu acceptăm ca un fost comunist să înveţe democraţia o ţară care a luptat 40 de ani împotriva comunismului!

Declaraţiile şi vizita graniţei cu Turcia au fost făcute cu ocazia reuniunii trilaterale a premierilor din Bulgaria, Ungaria și Serbia, Boiko Borisov, Victor Orban și Alexandr Vucici dedicată crizei migratorilor.

Mai multe aici.şi aici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s