Suedia este atât de „violentă” încât unii migratori preferă să se întoarcă în zonele de război din care au venit

Mohammed Dame a venit din Somalia în urmă cu 20 de ani. Astăzi el fuge împreună cu familia sa de bandele criminale din suburbiile Gothenburgului şi se gândeşte să se întoarcă acasă.

Într-un interviu (desfăşurat într-o locaţie secretă) pentru televiziunea norvegiană NRK, el a spus: Aici este ca într-o zonă de război. Nu ştii când eşti împuşcat. Gloanţele te pot lovi de oriunde. … Acum sunt mai multe arme decât oricând. Mai multe droguri decât oricând. Este mai multă insecuritate. Fiecare este înspăimântat. Eu îndrăznesc să spun adevărul, dar nu sunt mulţi care îndrăznesc. … Acum vedem omoruri în fiecare săptămână. Am văzut atacuri cu arme automate la restaurant, unde oamenii au fost omorâţi. Am văzut grenade aruncate pe fereastă în case şi omorâţi copii.

Oamenii sunt disperaţi şi îngroziţi. Se gândesc la copiii lor. Li se strânge stomacul de fiecare dată când parchează acasă. Suntem în război, cu arme şi droguri peste tot. Au pus mâna pe blocul în care locuiam. Nu mai poate continua aşa.

Dame a ajuns în Suedia la 6 ani. În Gotehnburg a devenit membru al poliţiei civile. Din această cauză criminalii l-au acuzat că-i toarnă şi l-au ameninţat cu moartea. După mai multe ameninţări şi hărţuieli, Dame devenise atât de înspăimântat încât nici nu mai ieşea din apartament şi nu-şi mai lăsa copiii la joacă afară. În final, familia s-a decis să se „re-refugieze”, iar, dacă situaţia nu se va îmbunătăţi, chiar să se întoarcă în Somalia.

Tot el a spus că ştie alţi migratori, care au fost nevoiţi să se refugieze de teamă din locurile în care trăiau.

Mai multe aici.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s