„De ce să nu-şi păstreze fiecare ţară dreptul de a decide pe cine primeşte? Trebuie să opuneţi convingerii celor care solicită intrarea şi mai marea convingere că aveţi dreptul de a spune „nu”. ” – Tony Abbott, fost premier al Australiei

Din discursul la întâlnirea „Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni” de la Praga:

O ţară sau un continent care nu poate controla cine intră pe teriotoriul propriu va pierde controlul viitorului său.

Desigur, este un impuls uman şi decent acela de a oferi o viaţă mai bună celor din locuri mizerabile … dar după ce migratorii sunt primiţi ei nu mai sunt solicitanţi de azil, ci migratori economici.

Un milion de oameni venind pe mare şi aproape un milioan pe uscat anul trecut ne oferă imaginea unei invazii paşnice.

Unii dintre liderii turci i-au îndemnat pe musulmani să-şi ia înapoi o parte din Europa; iar printre presupuşii refugiaţi sunt soldaţi ai califatului porniţi pe măcel.

Mulţi dintre cei care sosesc la porţile Europei sunt gata să se alăture celor nemulţumiţi. Prea mulţi dintre ei vin aici, nu cu recunoştinţă, ci cu pretenţii şi cu cererea insistentă ca Europa să le facă loc.

În timp, aceasta devine o provocare esenţială. Şi, dacă Europa nu o va înţelege – după cum o arată Brexitul, sau reintroducerea controlului frontierelor – ţările individuale vor insista să o rezolve în felul lor.

Navele Europene trebuie să-şi facă datoria umanitară şi să-i salveze pe cei care s-ar putea îneca, dar dacă îi vor duce în Grecia sau Italia nu vor face decât să-i invite la o astfel de călătorie periculoasă pe şi mai mulţi. … Atât timp cât sosirea în Europa va însemna rămânerea în Europa … ei vor continua să vină. Trimiterea lor spre mai multe ţări europene nu rezolvă problema, ci o împrăştie la cât mai mulţi. … Cei din Africa şi din Orientul Mijlociu au tot dreptul să caute o viaţă mai bună – dar nu au niciun drept să ceară Europei să le-o asigure!

În Australia, sub guvernarea mea am trecut la oprirea vasele ilegale şi la escortarea lor înapoi în apele indoneziene. … Dacă navele erau scufundate intenţionat, aveam pregătite plute de salvare portocalii de mari dimensiuni astfel încât oamenii se puteau întoarce în siguranţă de unde au venit…. Protejarea eficientă a frontierei nu este pentru temători, ea este absolut necesară pentru a salva vieţi şi a apăra naţiunile. … Singurul lucru plin de compasiune care poate fi făcut este: opreşti vasele şi opreşti morţile – şi, în nu mai mult de doi ani, nu au mai fost sosiri ilegale pe mare în Australia şi au încetat şi înecurile.

Trebuie să opuneţi convingerii celor care solicită intrarea şi mai marea convingere că aveţi dreptul de a spune „nu”. Trebuie să înceteze neîncredea în dreptul naţiunilor europene, individual şi colectiv, de a-şi păstra personalitatea.

Mai mult aici.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.