Şi, în plus, îi acuză pe Nigel Faragee şi pe David Cameron că alimentează xenofobia, islamofobia şi discursul urii. Raportul de 83 de pagini este al Comisiei europene împotriva rasismului şi intoleranţei (ECRI) consideră că în UK continuă un discurs politic intolerant, în mod special concentrat pe migraţie şi că discursul urii continuă să fie o problemă serioasă în ziarele tabloide. În plus, pe online a luat avânt discursul urii care îi ţinteşte mai ales pe musulmani.

Farage este menţionat pentru contribuţia sa la un climat de neîncredere şi de teamă faţă de musulmani, iar Cameron pentru comentariile sale privindu-i pe migratorii, care forţau trecerea prin tunel în timpul verii trecute.

La rândul ei, Irlanda de Nord este criticată pentru că nu a reuşit să introducă legislaţia pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale.

Privitor la sugerarea înăspririi controlului asupra presei, într-un răspuns către ECRI al guvernului se spune că acesta este dedicat unei prese libere şi deschise şi nu interferează cu ceea ce presa publică sau nu publică atât timp cât aceasta respectă legile.

 Mai multe aici.

 

 

Anunțuri