Media oficială (socialistă), activiştii stângii, militanţi naţionalişti hinduşi sau  activiştii criminali şi corupţi de tipul celor de la Planned Parenthood o urăsc profund.

Într-un articol din 1986 publicat de mai sus amintita PP, cu titlul „Maica Tereza, femeia coşmarurilor mele” se afirmă:

Această plină de succes bătrână şi veştejită persoană, care nici nu arată ca o femeie, mai ales atunci când îşi ridică degetele încleştate în rugăciune, şi care, pentru noi, este o foarte suspectă deţinătoare a premiului Nobel, a devenit simbolul a tot ceea ce este rău în maternitate şi feminitate, o imagine cu care nu vrem să ne asociem.

Tu, tu coşmar al femeilor! Voi femei fără libertate, soţii, mame, surori şi mătuşi sclave ce vreţi de la noi, care în sfârşit am decis să luăm controlul asupra corpurilor noastre, copiilor noştri şi destinului nostru în propriile mâini?

Atacurile la adresa sa au continuat de-a lungul anilor. Chiar şi în zilele premergătoare canonizării sale din septembrie 2016, s-au făcut remercate marile cotidiene, care servesc stânga, The Washigton Post şi The New York Times.

Avortul a format piesa centrală a definirii de către  Maica Tereza a sărăciei şi a ceea ce este rău în lume. În toate cele trei discursuri publice de mare audienţă din timpul activităţii sale s-a concentrat asupra avortului ca fiind cea mai mare nedreptate socială din lumea de astăzi.

Pentru ea, copilul nenăscut şi fără voce a fost cu adevărat „cel mai sărac dintre săraci”, care merită respectul nostru şi protecţia noastră fără limite.

În discursul de acceptare a premiului Nobel, în 1979, a îndrăznit să spună: Cred că cel mai mare distrugător al păcii este astăzi avortul, pentru că este un război direct, o ucidere directă – o crimă directă a însăşi mamei.

La National Prayer Breakfast din 1994, incorecta politică soră le-a spus preeşdintelui Clinton şi soţiei sale Hillary că avortul este un război împotriva copilului. Şi dacă acceptăm că o mamă îşi poate omorâ propriul copil, cum le mai putem spune altor oameni să nu se mai omoare unul pe celălalt?

Prin avort, mama nu învaţă să iubească, ci îşi omoară propriul copil pentru a-şi rezolva problemele sale. Orice ţară care acceptă avortul nu îşi învaţă locuitorii să iubească, ci să folosească violenţa pentru a obţine ceea ce doresc.

Dar avortul nu a fost singura „crimă” a Maicii Tereza în ochii stângii. Ea  fost şi iritant de religioasă. În locul filantropiei seculare, ea s-a implicat în vechea şcoală a dragostei creştine, adunând muribunzii de pe străzi şi ţinându-i în braţe în timp ce mureau, numai din dragoste pentru Dumnezeu.

Maica Tereza a fost vinovată de marele păcat modern al incorectitudinii politice. Ea invoca dragostea pentru Iisus Hristos ca fiind raţiunea a tot ceea ce a făcut, o mărturie care este anatema într-o lume curăţată antiseptic de mila creştinească.

Îl văd pe Iisus în fiecare fiinţă omenească. Îmi spun, acesta este Iisus flămând, trebuie să-l hrănesc. Acesta este Iisus bolnav. Acesta are lepră sau cangrenă trebuie să-l spăl şi să-l veghez. Fac ceea ce fac pentru că îl iubesc pe Iisus.

Mai multe aici: http://www.breitbart.com/big-government/2016/09/03/why-the-left-hates-mother-teresa-of-calcutta/

Anunțuri