Putin mută genial şi câştigă. Obama iese din istorie ca un câine islamist turbat.

Încercând să saboteze alegerea lui Trump, Obama a lansat, la ceva timp după alegeri, acuzaţia susţinută de CIA cum că noul preşedinte a fost ajutat de o activitate criminală a Rusiei în online împotriva SUA. Mai precis, împotriva democraţilor. Şi mai precis a lui Hillary, care, ca şi democraţii, dar într-o distilare elitistă, ar fi totuna cu SUA. Şi Trump şi Rusia au cerut dovezi, dar acestea nu au venit nici până astăzi. Restul agenţiilor de securitate, inclusiuv NSA şi FBI nu au susţinut aceste acuzaţii.Obama, care se manifestă în aceste ultime zile realmente ca un câine turbat asmuţit împotriva Americii şi americanilor, înlăturând şi ultimele îndoieli privind aparteneţa sa la islam şi lupta sa împotriva Occidentului alb, în prostia lui turbată, a crezut că va da o lovitură grea Rusiei şi relaţiilor dintre aceasta şi SUA. Adică dintre Putin şi Trump. Aşa că, în lipsa oricăror dovezi, a expulzat 35 de diplomaţi de la ambasada rusească din Washington încercând să-şi fundamenteze astfel acuzaţiile.

Conform logicii anterioare, Rusia urma să facă la fel pentru a arăta că nimeni nu se poate lua de ea fără a suferi consecinţe. Măsurile de răspuns posibile ocupau spaţii largi în presa rusească şi chiar în cea internaţională. Ele însă nu se arătau. La Kremlin era linişte, ceea ce începea să dea de gândit şi anunţa o mişcare mult mai sofisticată a lui Putin. Surpriza a venit la ora 16 când pe site-ul Kremlinului a apărut o declaraţie care spunea că: „Rusia nu va răspunde la diplomaţia de ‘bucătărie’ iresponsabilă, ci va acţiona şi mai decisă pentru restaurarea relaţiilor cu SUA”.

Nu a fost expulzat niciun funcţionar american, ba, mai mult Putin i-a invitat pe copiii diplomaţilor americani la petrecerea lui de Anul nou.

În imagine vedeţi o cafenea din Rusia în care Obama este imprimat pe hârtie igienică, iar Merkel este „umilită” la WC. Un loc meritat, dacă nu chiar prea bun, pentru amândoi.

 

 

 

4 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.