Cenzură la nivelul cel mai înalt: în Parlamentul European nu mai poţi spune decât ceea ce e corect politic.

Traducere şi comentarii: Paul Ghiţiu

Parlamentul European a introdus o nouă regulă procedurală  care permite preşedintelui unei dezbateri să întrerupă transmiterea video a unui vorbitor membru al parlamentului „în cazul unui limbaj sau al unui comportament defăimătoriu, rasist sau xenofob al unui membru”. De asemenea, preşedintele parlamentului  poate chiar „să şteargă din înregistrarea audio vizuală ale procedurilor acele părţi ale discursului unui membru care conţin limbaj defăimătoriu, rasist sau xenofob”.Dar nimeni nu s-a obosit să definească ce înseamnă „limbaj defăimătoriu rasist sau xenofob”. Această omisiune înseamnă că preşedintele unei dezbateri din Parlamentul European este liber să decidă, fără un ghid sau criterii obiective, dacă afirmaţiile membrilor parlamentului sunt „defăimătorii, rasiste sau xenofobe”. Pedeapsa pentru contravenienţi va fi, se pare, în jur de 9000 euro.

PE nici nu s-a obosit să facă publică această decizie internă care îi lasă pe trimişii cetăţenilor fără dreptul de a exprima puncte de vedere diferite de cele ale elitelor la putere.

Evident că niciun discurs care contravine corectitudinii politice şi deciziilor puterii politice socialiste europene nu va mai putea trece de zidurile PE. Iar nărăvaşii, dincolo de faptul că nu vor mai fi auziţi, vor fi şi amendaţi. Frumoasă e democraţia europeană.

Mai multe aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s