Lupta pentru inimile şi minţile oamenilor

Rezumat: Cristine Dumitrescu

Samuel Alito, judecător la Curtea Supremă de Justiție în SUA a spus la o întâlnire a unui grup de avocați şi judecători catolici, Advocati Christi că  libertatea religioasă (referindu-se la creştinism şi, specific, la catolicism) în America va fi pusă la încercare de către cei ostili ideilor tradiționale cum ar fi cea a căsătoriei definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

În ştirea despre această întâlnire, se menționează faptul că Alito a spus că cei care sunt de acord cu valorile tradiționale “vor fi denigrați și vor fi considerați fanatici”.

„Vom vedea bătălii înverşunate în tribunale şi în Congres, în parlamentele statale şi în consiliile primăriilor” a spus Alito. „Dar cel mai important este lupta pentru inimile şi minţile americanilor noştri. Trebuie să le vorbim cetăţenilor americani despre libertatea religioasă”.

În discursul său în fața grupului de avocați catolici, Alito a vorbit și despre ostilitățile suferite de catolici in Statele Unite de-a lungul timpului, amintindu-și bucuria lui (copil fiind) când John F. Kennedy a fost ales primul președinte romano-catolic în 1960.

Întregul articol poate fi citit aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.