Avortez ‘că nu-mi place sexul copilului!

Traducere: Cristine Dumitrescu

Femeile ar trebui să aibă posibilitatea să-și avorteze copiii pentru simplul motiv că nu au sexul dorit de părinți, a declarat Prof. Wendy Savage, membră a comitetului etic al Asociației Medicale Britanice. Tot ea a spus și că femeile ar trebui sa poată avorta în orice moment al sarcinii pentru orice motiv, chiar dacă fătul ar putea să supraviețuiască în afara uterului. De asemenea, Savage este de părere ca pilulele avortive ar trebui să fie disponibile online fără a se cere consultarea unui medic sau a unei asistente medicale în prealabil.

Marea Britanie este îngrijorată de numărul crescut de cereri de avort pe motiv că englezoaicele nu-și doresc fete, ceea ce a condus la refuzul unor spitale de a le dezvălui părinților sexul copilului nenăscut.

Dna. Prof. Savage a declarat ziarului Daily Mail: ”Este corpul lor și fătul lor, deci ar trebui să li se spună această informație (n.tr. referitoare la sexul copilui). Dacă o femeie nu dorește să aibă un copil din motive legate de sexul copilului, obligarea ei să ducă la termen o astfel de sarcină va avea consecințe negative atât asupra copilului cât și asupra sănătății mentale a mamei.”

Wendy Savage a provocat indignare după semnarea unei scrisori în care declară că avorturile pe criteriu de sex nu reprezintă ”discriminare de gen” (discriminare sexuală) pentru că aceasta se aplică numai ”persoanelor vii”. Apoi, a subliniat ideea, spunând că ”un copil nenăscut nu este cu adevărat o persoană și că trebuie respectate drepturile femeii.”

Susținătorii pro-viață au etichetat aceste explicații drept ”complet oribile”, conservatorul MP Mark Field spunând: ”A avea pe cineva cu vederi extreme ca Wendy Savage chiar în inima Asociației Medicale Britanice este un semn îngrijorător. Majoritatea oamenilor din această țară, chiar și cei care susțin avorturile, consideră că avortul din considerente de sex este deja prea mult.”

Întregul articol îl găsiți pe breitbart.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s