Copiii cu sindrom Down între avort şi binecuvântare

Rezumat: Cristine Dumitrescu

Un recent documentar BBC ”O lume fără sindrom Down”, face o incursiune în viața familiei actriței Sally Phillips a cărei familie a fost binecuvântată să crească un copil cu sindrom Down. Scopul filmului este să ridice întrebarea ”În ce fel de societate vrem să trăim și cine credem că are dreptul să trăiască în ea?” Actrița a dorit să arate că un astfel de copil aduce ceva special cu sine, văzut în sens pozitiv.

În documentar se menționează ca în Marea Britanie 90% dintre copiii cu sindrom Down sunt avortați, în Danemarca 98% dintre acești copii, iar în SUA aproape 90% dintre copiii cu sindrom Down sunt avortați.

Rapoarte recente arată că în Islanda 100% dintre copiii diagnosticați cu sindrom Down sunt avortați.

Întreg articolul îl găsiți aici.

Sondajele îi dau dreptate lui Sally şi nu celor care-şi omoară copiii nenăscuţi. Într-un alt articol  se arată că printre 2044 de părinţi sau de însoţitori sondaţi, 79 % au relevat că privirea lor asupra vieţii a devenit mai pozitivă datorită copilului lor cu sindrom Down.

Un al treilea studiu, care evaluează modul în care adulţii cu sindrom Down se situează în raport cu ceilalţi arată că 99 % spun că sunt fericiţi cu viaţa lor, la 97 % le place cine sunt şi la 96 % le place cum arată.

Mai multe aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s