Dovada științifică că vaccinarea împotriva gripei este o înșelătorie: vaccinul nu e bun, iar (atenţie!) gripa nu e gripă

Un nou studiu, publicat în PLOS Journal în 23.10.2017, de autori de la Scripps Institute și de la Universitatea din Pennsylvania sună așa: „O explicaţie structurală pentru scăzuta eficienţă a vaccinului sezonal contra gripei H3N2.”

Iată cheia studiului: „Este o obişnuinţă să se întrebuinţeze ouă de găină pentru producţia pe scară largă a vaccinurilor. Totuşi, virusul gripei se modifică des pentru a se adapta la creşterea în ouăle de pasăre, ceea ce poate influenţa antigenicitatea şi, deci, eficienţa vaccinului”.

Acest lucru se poate traduce astfel: Virusul din vaccin se modifică, în ouăle de pasăre şi prin urmare, sistemul imun răspunde la versiunea greşită a virusului gripei.
Iată un alt citat din studiu: „Studiul nostru descrie un mecanism (care explică) eficienţa scăzută a vaccinului şi reafirmă urgenţa înlocuirii producţiei pe bază de ouă a vaccinurilor împotriva gripei.”
 
Şi iată dovada înşelătoriei pe care am citat-o timp de mai mulţi ani. Provine dintr-o revistă din 2013. Dr. Peter Doshi, scriind pe varianta online a British Medical Journal, dezvăluie o monstruozitate. După cum afirmă Doshi, în fiecare an, sunt luate sute de mii de eşantioane de la pacienţii cu gripă din SUA şi testate în laboratoare. Numai un mic procent dintre aceste eşantioane arată prezenţa virusului gripei.
 
 Asta înseamnă că cei mai mulţi oameni din America, care sunt diagnosticaţi de doctori cu gripă, nu au virusul gripei în corpul lor.
Deci ei nu au gripă.
Iar vaccinul, în afara cazului că porcii zboară, nu este conceput pentru a combate o gripă falsă.
Prin urmare, chiar dacă s-ar presupune că vaccinul contra gripei este folositor şi sigur, el nu ar putea preveni toate acele cazuri de „gripă” care nu sunt cazuri de „gripă”.
Vaccinul nu ar putea să lucreze.

Iată citatul exact al lui Peter Doshi din articolul „Influenza: marketing vaccines by marketing disease” (BMJ 2013; 346:f3037):

„…chiar vaccinul pentru gripă ideal, perfect potrivit pentru tulpinile care circulă ale gripei sălbatice şi capabil să oprească toate virusurile de gripă, poate acţiona numai într-o mică parte a problemelor de „gripă” pentru că cele mai multe dintre „gripe” nu au nimic de-a face cu gripa. În fiecare an, sute de mii de eşantioane respiratorii sunt testate în SUA. Dintre acestea, în medie, doar 16 % sunt găsite a fi pozitive la gripă”.
„… Nu este deci de mirare că cei mai mulţi dintre pacienţi simt că vaccinarea contra gripei nu-i ajută; pentru cele mai multe dintre gripe, ele nu pot.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.