Constanţa este împotriva obligativităţii vaccinării

În sfârşit, vedem şi  interes, responsabilitate şi curaj în politica românească. Adică, parlamentari care se ridică împotriva unor proiecte de lege depuse la parlament de propriul guvern, şi nu la indicaţia conducerii centrale, ci prin asumare personală, lucru rar în aceşti 28 de ani.

„Legea vaccinării: obligativitate sau recomandare?“ a fost subiectul dezbaterii organizate ieri, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, de Cristina Dumitrache, deputat PSD de Constanţa, autor al mai multor amendamente la legea vaccinării.
vaccinare_dumitrache.jpg

Parlamentarul a afirmat că românii sunt printre puţinii sau chiar singurii care vaccinează copiii imediat după naştere, în timp ce în alte ţări din Uniunea Europeană, vaccinarea intervine după trei luni de la naştere. Alarmată de numărul mare de sesizări pe tema vaccinării, Cristina Dumitrache spune că a studiat extrem de serios proiectul de lege, care la Senat a trecut ca prin brânză, şi a realizat că acesta conţine enormităţi ce pot aduce prejudicii grave părinţilor sau tutorilor, dar şi adulţilor ce refuză vaccinarea.

„Sunt PRO vaccin, PRO informare, PRO transparenţă, PRO comunicare şi PRO dreptul fiecăruia de a alege ce este mai bine pentru el şi pentru copilul său“, a declarat Cristina Dumitrache, care a depus o serie de amendamente la  proiectul de lege 216/2017 privind vaccinarea persoanelor în România.
Alături de parlamentarul constănţean, alţi 95 de deputaţi au semnat pentru eliminarea sancţiunilor excesive din acest proiect de lege.

Discuţiile de ieri ar putea lua forma unor noi amendamente la Legea 216/2017 privind vaccinarea persoanelor din România. Toţi cei care au luat cuvântul în cadrul dezbaterii s-au pronunţat pentru promovarea libertăţii părinţilor, dar şi a adulţilor de a alege imunizarea, şi nu pentru obligativitatea vaccinării, aşa cum prevede proiectul de lege, care urmează să intre la votul în Parlament.

La dezbatere au participat şi inspectorul şcolar judeţean, Petrică Miu, directorul adjunct de la Direcţia pentru Protecţia Copilului, Mihaela Ristea, deputatul George Vişan, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, dar şi medicul pediatru Florin Mangu, din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

În plus faţă de cele de mai sus ale căror sursă este ziarul Ziua de Constanţa, de la corespondentul nostru local (care nu este membru,  nici simpatizant PSD), ci un luptător pentru adevăr, libertate şi demnitate creştin, am mai aflat următoarele detalii:
– excelenta organizare
– opinia publica in frunte cu oficialităţile în total dezacord cu obligativitatea
– au fost beşteliţi senatorii care au votat pentru
– s-a propus excluderea din viaţa politică a celor care au formulat şi promovat legea în dispreţul grijii faţă de propriul popor şi cu jignirea profundă adusă demnităţii umane !
– un copil de la Scoala Brancoveneasca a botezat-o pe deputata Ileana Cristina Dumitrache Ileana Cosânzeana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.