Nu România, Bulgaria, Cehia etc. au livrat arme ISIS, cum vehiculează o parte a presei, ci SUA, Europa de Vest şi Arabia Saudită&Gulf partners. O spune chiar BBC!

Iată cum vorbea/cum vorbeşte chiar şi presa „oficială” (BuzzFeed, BBC) despre aceste livrări făcute sub coordonarea SUA teroriştilor care trebuia să-l dea jos pe Assad:

  • Mainstream media in 2013: „Teorii ale conspiraţiei!” 
  • Mainstream media in 2017: „ISIS a primit un tip de rachete puternice pe care le-a cumpărat CIA ” 

O știre recentă, circulată şi prin media progresist-globalistă din România, vorbea despre constatările americanilor cum că circa 30 % din armamentul ISIS ar proveni din Europa de Est și Centrală, lăsând să se înțeleagă că acestea ar fi sursele directe.

Fals şi contrazis acum chiar de presa lor oficială! Vezi articolul: ISIS Got A Powerful Missile The CIA Secretly Bought In Bulgaria

Dacă în ceea ce privește producția, este adevărat că o parte a armamentului în cauză, provine din această zonă a Europei, adevărul este că el a fost furnizat oficial SUA, cum este, de exemplu, cazul rachetelor PG-9 , produse în 2016 în România, şi exportate către Statele Unite şi găsite în  Mosul în September 2017. Sursă: Conflict Armament Research.

rachetăromania

A PG-9 missile modified to fit a Model 2 recoilless launcher system. Produced in 2016 in Romania, exported to the United States and documented in Mosul in September 2017. Source: Conflict Armament Research

Organizaţia independentă din Marea Britanie Conflict Armament Research (CAR), care a avut o schipă de experţi în Orientul Mijlociu, examinând timp de mai mulţi ani armamentul recuperat de la ISIS şi alte grupări teroriste şi Iraq şi Siria a descoperit că încă din 2013 şi 2014 o mare parte a sistemelor avansate de armament ca şi armamentul uşor proveneau în mod clar din SUA şi Occident.

Furnizarea de material militar în conflictul sirian de la părţi străine – mai ales SUA şi Arabia Saudită – au permis indirect ISIS de a obţine cantităţi importante de armament anti-blindaj – se spune în raportul CAR. Aceste arme includ rachete ghidate anti-tanc şi mai multe varietăţi de rachete cu capete tandem, care sunt destinate să distrugă blindajul reactiv modern.

Mai multe:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.