Discursul lui Trump, primul preşedinte american care s-a adresat direct participanţilor la Marşul pentru Viaţă de la Washington

Zeci de mii de persoane ne privesc din stradă, alături de alte zeci de mii. Ei bine, vă felicit. Şi, cel puţin , am ales o zi minunată, imposibil să fi avut una mai minunată.

Astăzi sunt onorat şi cu adevărat mândru de a fi primul preşedinte care să mă întâlnesc cu voi aici la Casa Albă pentru a mă adresa celui de-al 45-lea marş pentru viaţă – este extraordinar acest lucru, al 45-lea marş pentru viaţă. Astăzi mii de familii, de studenţi şi de patrioţi, cetăţeni extraordinari, s-au reunit aici la Capitoliul naţiunii noastre. Sunteţi de origini şi din locuri foarte diferite, dar sunteţi aici pentru o singură cauză, ce minunat: pentru a construi o societate în care viaţa este sărbătorită, protejată, îndrăgită.
Marşul pentru viaţă este o mişcare născută din dragoste; vă iubiţi familiile; vă iubiţi aproapele; vă iubiţi naţiunea; şi iubiţi fiecare copil născut, sau pe cale de a se naşte, pentru că credeţi că fiecare viaţă este sfântă şi fiecare copil este un dar preţios al lui Dumnezeu.

Noi ştim că viaţa este cel mai mare miracol. O vedem în ochii fiecărei mame, care îşi ţine noul născut, minunat, nevinovat şi splendid, în braţele sale iubitoare. Vă mulţumesc tuturor celor care sunteţi prezenţi aici şi tuturor celor care lucrează în toată ţara cu atât entuziasm şi devotament pentru a asigura că părinţii primesc susţinerea binevoitoare de care au nevoie pentru a alege viaţa.

Datorită vouă, zeci de mii de americani s-au născut şi au putut realiza tot potenţialul cu care i-a înzestrat Dumnezeu; datorită vouă. Voi sunteţi martorii vii ai temei marşului pentru viaţă de acest an: Dragostea salvează vieţi!

După cum ştiţi, Roe versus Wade a reuşit să introducă legi privind avortul, care sunt printre cele mai permisive din lume. De exemplu, SUA este unul din cele 7 state care permit avortul târziu , ca şi China, Coreea de Nord şi altele. În acest moment, în unele state americane, legea permite ca un copilaş să fie avortat chiar şi în a 9-a lună.

E rău. Această situaţie trebuie să se schimbe.

Americanii sunt tot mai mult pro-viaţă. Putem vedea asta tot timpul. În mod real, doar 12 % dintre americani sunt de acord cu avortul în oricare moment al sarcinii.

În timpul preşedinţiei mele vom apăra mereu primul drept din declaraţia de independenţă şi acesta este „dreptul la viaţă”.

Mâine se va împlini exact un an de când am depus jurământul ca preşedinte. Şi cred că ţara noastră este pe un drum bun. Economia noastră este, poate, într-o condiţie mai bună ca niciodată. Priviţi ciferele privind angajările, întreprinderile care revin în masă înapoi în ţară, priviţi Bursa, care a atins un nivel record, şomajul este, poate, la cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani, şomajul pentru lucrătorii afro-americani este la cel mai jos nivel din istoria ţării, la fel cel al hispanicilor, al femeilor.

Suntem cu adevărat mândri de ceea ce sunem pe cale să facem.

Şi, în timpul primei mele săptămâni de mandat, am restabilit o politică care fusese reglată de preşedintele Reagan, politica Mexic (nu e vorba de statul Mexic şi de o legislaţie a SUA cunoscută sub acest nume – n.trad.)

Am susţinut cu tărie legea privind copii pe cale de a se naşte şi care pot simţi durerea, prezentată Camerei Reprezentanţilor, lege care încearcă să pună capăt în întreaga ţară avorturilor târzii dureroase. Şi fac apel la Senat pentru a adopta această lege importantă şi pentru a mi-o trimite la semnat.

În timpul Zilei naţionale pentru rugăciune am semnat un decret pentru a proteja libertatea religioasă. Sunt cu adevărat mândru de aceasta. Astăzi, vă anunţ că vom prezenta o nouă propunere, care vizează protejarea libertăţii de conştiinţă şi libertăţile religioase ale medicilor, infirmierelor şi altor profesiuni medicale. Este extrem de important.

Am inversat, de asemenea, politica administraţiei precedente care împiedica statele să se asigure că fondurile Medicaid să nu fie vărsate avortatorilor care încalcă legea.

Noi protejăm caracterul sfânt al vieţii şi al familiei ca fundament al societăţii noastre. Dar această mişcare nu poate să reuşească decât cu inima şi sufletul şi rugăciunile poporului.

………

Această speranţă (că nicio femeie nu e uitată, nu este singură şi că există în mod real o familie care o va ajuta -n. trad.) este darul real al acestei mişcări incredibile, care ne adună astăzi, aici.

Este darul prieteniei, darul năşiei binevoitoare, darul încurajării, al dragostei şi al sprijinului. Sunt cuvinte minunate şi sunt daruri minunate.

Încă şi mai important, este însuşi darul vieţii. De aceea suntem la acest marş, de aceea ne rugăm şi de aceea noi declarăm că viitorul Americii va fi plin de bunătate, de pace, de bucurie, de demnitate pentru fiecare copil de la Dumnezeu.

Îi mulţumesc Marşului pentru viaţă, oamenilor cu adevărat, adevărat formidabili. Suntem cu totul alături de voi. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să binecuvânteze America. Vă mulţumesc. Vă mulţumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.