Dallasul are un sfânt al locului

Nu toate lucrurile merg rău în America, ci numai cele care vin de la sistem. La nivelul oamenilor simpli, normali, se întâmplă lucruri minunate. Unele dintre acestea sunt legate de aşezarea şi creşterea ortodoxiei americane.

Arhiepiscopul ortodox Dimitri al Dallasului a murit în vara anului 2011 şi a fost îngropat neîmbălsămat, în conformitate cu tradiţia ortodoxă. În martie 2016, trupul său a fost dezgropat pentru a fi transferat în noul mormânt din catedrala ortodoxă Sfântul Serafim din Dallas. Când i-au deschis coşciugul l-au găsit pe vlădica Dimitri neputrezit. După 4 ani şi jumătate, trupul său arăta ca în ziua în care se dusese la Domnul.

arhdimitridupădezgropare

Chiar dacă acest semn nu este îndeajuns pentru ca biserica să constate sfinţenia cuiva, pentru cei care l-au cunoscut pe vlădica Dimitri nu a fost o surpriză. American din Teague, Texas,  pe numele său Robert Royster, arhiepiscopul Dimitri a fost întreaga sa viaţă ortodoxă smerit şi bun şi blând. Iubea oamenii şi oamenii îl iubeau. Chiar şi la 80 de ani era imediat adoptat şi iubit de copii.

Pe lângă faptul că ortodoxia atrage un mare număr de protestanţi şi neoprotestanţi, care sunt dezamăgiţi de direcţia pe care merg cultele, activitatea pastorală în SUA pare a fi un drum către sfinţenie, existând deja, în ultimii 100 şi ceva de ani, 15 de preoţi şi ierarhi canonizaţi, alţi 6 fiind în etapa de cercetare în vederea canonizării.

 

 

Sursa şi mai multe: http://www.theamericanconservative.com/dreher/dallas-saint-dmitri/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.