Moscova are un program coerent pentru construirea a 200 de noi biserici, astfel încât orice cetăţean să aibă o biserică în apropiere

În ultimii 8 ani, în Moscova, au fost construite 62 de complexuri bisericeşti dintre care 45 fac parte din cele 200 cuprinse în „Programul pentru construcţia de biserici ortodoxe în Moscova”, cunoscut şi ca „programul 200” ,  a anunţat curatorul programului deputatul Vladimir Resin.

24 de biserici s-au deschis numai în  2017 . Alte 31 sunt în curs de construire ca parte a programului şi 4 în afara acestuia, iar alte 31 sunt în faza de proiectare.

Obiectivul principal al programului este de a construi destule biserici astfel încât să existe una la o distanţă de mers în orice zonă de locuinţe.
Programul funcţionează în întregime din donaţiile cetăţenilor şi ale organizaţiilor. Pentru colectarea fondurilor a fost înfiinţată o fundaţie, condusă de primarul Moscovei, Sergei Sobianin şi patriahul Kiril.

 

Criza economică pare a nu fi afectat interesul populaţiei pentru deschiderea de noi biserici. Conform datelor programului, bisericile sunt construite pentru a cuprinde circa 500 de credincioşi.

În întreaga Rusie, s-au construit, în ultimii 30 de ani, peste 30.000 de biserici, ajungându-se la funcţionarea a peste 40.000 în acest moment.

Cea mai mare biserică a programului este Biserica Întâmpinarea Domnului, deschisă recent, care poate primi 1000 de persoane şi care este prima biserică moscovită ridicată în onoarea Ţarlui Nicolae al II-lea şi al întregii sale familii.

 


Sursa: Russian Faith

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.