Campania sistematică a autorităţilor israeliene împotriva bisericilor şi comunităţii creştine din Ţara Sfântă a „atins un nivel nemaiîntâlnit”!

Afirmă reprezentanţii bisericilor creştine, motivând decizia lor de a închide Biserica Sfântului Mormânt ca fiind o modalitate de protest şi un mijloc de sesizare a comunităţii creştine internaţionale privind aceste practici discriminatorii.
„Opţiunea nucleară” a închiderii bisericii  a fost anunţată în după amiaza zilei de vineri 23 februarie, de Patriarhul ortodox Teophilos III
 

Holy Sepulchre
Reuters: Patriarhul Theophilos III anunţând decizia luată de bisericile creştine

Închiderea a fost comentată duminică de patriarhul ortodox al Ierusalimului, de delegatul catolic pentru Ţara Sfântă şi de patriarhul armean. Declaraţia lor comună afirmă că campania sistematică împotriva bisericilor şi comunităţii creştine din Ţara Sfântă a ajuns la un nivel fără precedent după ce municipalitatea Ierusalimului a emis decizii de colectare scandaloase şi ordine pe confiscare a proprietăţilor bisricii, a proprietăţilor şi conturilor bancare pentru pretinse datorii privind taxele municipale obligatorii. Declaraţia vorbeşte, de asemenea, despre „reglementări discriminatorii şi rasiste care ţintesc numai proprietăţile comunităţii creştine din Ţara Sfântă.

De asemenea, bisericile afirmă că ambele demersuri au survenit într-o perioadă în care creştinii suferă o campanie tot mai virulentă din partea grupurilor de colonişti radicali, bisericile fiind zilnic victime ale profanărilor şi vandalismului, iar creştinii fiind în mod regulat supuşi la atacuri violente în timp ce se deplasează pentru a ajunge la locurile de rugăciune. Reprezentanţii bisericilor mai spun că grupurile de colonişti folosesc de mult timp intimidările, extorcarea de bani şi un comportament anti-social extrem pentru a-i forţa pe  creştini şi pe alţi ne-evrei să părăsească Ţara Sfântă. Bisericile susţin că, deşi acţiunile coloniştilor încalcă în mod evident legile, infracţiunile lor sunt trecute cu vederea de către autorităţi.

Protestul bisericilor creştine vine după o dublă lovitură: impunerea de către municipalitate a unor impozite retroactive – dar numai pentru bisericile creştine – şi discutarea în parlamentul israelian a unei legi, susţinută de către colonişti, care ar afecta prin expropieri terenurile bisericii.

Holy Sepulchre
Reuters: CRedincioşi care se roagă în faţa uşilor închise ale Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim , 25 Februarie, 2018.

Sursa şi mai multe: https://www.christiantoday.com/article/the.holy.sepulchre.inside.the.story.of.a.well.kept.secret.plan.to.shut.the.holiest.church.in.christianity/126435.htm 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.