Un brutar (!) a dat în judecată Facebook şi a câştigat! Un exemplu de urmat!

Philippe Seramy, brutar în Bourg-Lastic, Auvergne, a dat în judeactă FB pentru o pagină falsă făcută în numele lui şi al brutăriei, pagină care prezenta nişte încăperi insalubre şi probleme de igienă la fabricarea pâinii. Or, în imaginarul colectiv francez brutarul are un loc aparte, chiar înaintea unui şef de gară. Brutăria are un blazon care nu o costă şi o pisică care vânează noaptea.

Dar iată povestea cu mai multe detalii:

Prin mai, un „ghiduş” crează o pagină pe numele brutarului pe care pune fotografii compromiţătoare pentru brutărie cu comentariile adecvate. Prietenii brutarului îl anunţă pe acesta. Brutarul se sperie, îi e frică să nu-i fugă clientela şi cere FB să suprime pagina respectivă. FB se face că plouă, invocând libertatea de expresie. Brutarul tenace, nu se lasă şi atacă la sediul central din Dublin, Irlanda, obţine închiderea paginii apoi, în 17 decembrie, dă în judecată FB la tribunalul din Clermont Ferrand şi câştigă. FB trebuie să-i plătească 2000 de euro daune-interse şi 2500 cheltuieli de judecată.

Dar asta nu e totul, cireaşa de pe tort e alta: brutarul a obţinut ca FB să-i furnizeze în 72 de ore toate datele de natură să-l identifice pe autorul paginii, cu o penalizare de 500 euro pe zi întârziere. Or, asta vine să dărâme toată aşa-zisa politică de confidenţialitate a FB. Evident, confidenţialitate pentru plebei, nu pentru CIA, FBI ….

Poanta de final: brutarul şi-a făcut pagină de FB al cărei antet îl puteţi vedea mai sus.

Sursa şi mai multe: http://reinformation.tv/boulanger-bourg-lastic-facebook-clochemerle-mondialiste-condamner-justice-mille-81356-2/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.